Головна Новости Слід дотримуватися правил поведінки в умовах карантину задля життя

Слід дотримуватися правил поведінки в умовах карантину задля життя

0

У Києві введено жорсткі обмежувальні заходи з метою недопущення розповсюдження коронавірусу. Однак ефективність їх залежить від того, наскільки відповідально до них поставиться кожен киянин.
На цьому наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Правила поведінки та рекомендації досить прості. Якщо всі будуть неухильно їх дотримуватися, це допоможе врятувати життя та здоров’я людей. Я вкотре повторюю: не виходьте з дому без нагальної потреби, обмежте соціальні контакти. Якщо виникла нагальна необхідність вийти на вулицю – вдягніть маску, дотримуйтеся дистанції із іншими людьми мінімум 1,5 метри. Мийте руки, провітрюйте приміщення, термічно обробляйте продукти. Будьте свідомими, дбайте про власну безпеку!» – закликав Микола Поворозник.

Він окремо звернувся до батьків, чиї діти перебувають удома у зв’язку із призупиненням освітнього процесу у школах та садочках, і нагадав, що здоров’я дитини – це відповідальність, у першу чергу, батьків.

«Діти мають залишатися вдома – і крапка. Місто і вся країна на карантині, а у дворах грають діти, чиї батьки ігнорують загрозу, на яку жорстко реагує весь світ. Почуйте мене: карантин – не канікули, захистіть здоров’я власних та чужих дітей», – наголосив Микола Поворозник.

Також він нагадав правило для тих, хто відчув симптоми застуди чи ГРВІ: «Захворів – сиди вдома».
Із сімейним лікарем треба зв’язатися телефоном та дотримуватися його рекомендацій. Якщо не вдається зв’язатися із лікарем, у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном»: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Перший заступник голови КМДА підкреслив, що тільки особиста відповідальність та дотримання кожним із містян заходів безпеки може врятувати здоров’я та життя людей.

«Я розумію, що на перший погляд це видається складним: залишатися вдома, не користуватися транспортом, пам’ятати про чисті руки тощо. У всіх нас є безліч справ, які здаються терміновими та нагальними. Але ми маємо змінити свою поведінку. Подумайте про можливі наслідки легковажного ставлення до елементарних заходів безпеки та визначте правильний пріоритет – власне здоров’я та здоров’я своїх близьких», – наголосив Микола Поворозник.

Мер Києва Віталій Кличко також закликав киян залишатися вдома у зв’язку із запровадженими протиепідеміологічними заходами.
Він звернувся до Кабінету міністрів жорстко зобов’язати керівників установ і підприємств, де немає гострої потреби в присутності співробітників на робочих місцях, перевести людей на віддалену роботу або надати їм відпустки.

Про це Віталій Кличко заявив у відеозверненні, що опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…