Головна Новости Столиця презентуватиме новий генплан на форумі “Майбутнє Києва”

Столиця презентуватиме новий генплан на форумі “Майбутнє Києва”

0

Мер Києва Віталій Кличко візьме участь у Міжнародному форумі «Майбутнє Києва», на якому, зокрема, представлять проект нового Генерального плану міста Києва.

Форум дасть старт процесу ознайомлення громадськості столиці з проектом основного містобудівного документа міста, який має стати платформою для інноваційних рішень та сприяти успішній реалізації стратегії розвитку міста Києва.

Форум організований КО «Інститут генерального плану міста Києва» та Департаментом містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. До участі у заході запрошені кваліфіковані експерти, відомі архітектори, урбаністи, вчені. Серед них: експерт Ради Європи Гуінка Тчавдарова, директор Департаменту міського розвитку та планування мерії Лейпцига Штефан Хайніг, провідний архітектор Томас Шинко (Франція).

На форумі, окрім презентації проекту Генплану, відбудуться панельні дискусії: «Формування Київської агломерації. Компактний розвиток Києва», «Транспорт, вулиці, дороги», «Екологія. Зелені зони» і «Збереження культурної спадщини та цінного ландшафту». Під час обговорення іноземні та вітчизняні експерти поділяться досвідом, своїми думками і рекомендаціями, щодо основних напрямків містобудівної політики та проекту Генерального плану столиці.

Серед принципових моментів нового Генплану Києва, що розроблявся з 2009 року, – те, що в ньому відображені, зокрема, і пропозиції киян, отримані при проведенні громадських слухань.

За допомогою експертів Ради Європи, мерії Лейпцига розробники Генплану міста Києва вивчали досвід європейських країн з просторового планування великих міст. У проекті враховані європейські принципи територіального планування щодо раціонального використання існуючих територіальних ресурсів, компактності міста та збереження енергоресурсів, сталої мобільності.

Уже на початку 2020 року розпочнеться громадські слухання щодо актуалізованого проекту Генерального плану столиці. Кияни нададуть нові пропозиції до проекту, які будуть розглянуті та ураховані в установленому законом порядку.

Форум «МАЙБУТНЄ КИЄВА» відбудеться 16 грудня 2019 року.

Реєстрація учасників та гостей розпочнеться о 9:00. Початок форуму о 10:00.

Місце проведення: зала «Олімпійський дворик», вул. Велика Васильківська, 55 (НСК «Олімпійський») 

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48.

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу:uizdpi@gmail.com(у темі листа обов’язково зазначити назву події).

УВАГА!!! Акредитація триватиме до 18:00 13 грудня.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…