Головна News Троє дитинчат гепарда померли в Індії через виснажливу спеку

Троє дитинчат гепарда померли в Індії через виснажливу спеку

0

КИЇВ. 26 травня. УНН. Троє дитинчат гепарда, народжені великою кішкою, привезеною в Індію з Африки минулого року, померли минулого тижня в національному парку Куно в центральній Індії. Спека в регіоні викликала різке підвищення температури. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Дитинчата були першими, хто народився в Індії більш ніж за сім десятиліть. Колись широко поширені в Індії, гепарди вимерли в 1952 році через полювання та втрати довкілля. Їхня мати була серед 20 гепардів, яких Індія доставила з Намібії та Південної Африки в рамках амбітного плану щодо повернення найшвидшої у світі наземної тварини до південноазійської країни.

Перше дитинча померло у вівторок, що спонукало ветеринарів національного парку в штаті Мадх’я-Прадеш уважно стежити за матір’ю і трьома дитинчатами, що залишилися. Дитинчата здавались слабкими в четвер вдень – у день, коли температура підскочила до 47 градусів за Цельсієм – і влада втрутилася, щоб допомогти кішкам.

Вони були №слабкими, з недостатньою вагою та сильно зневодненими”, а двоє з них пізніше померли, йдеться у заяві представників лісового господарства.

Останнє дитинча, що вижило, знаходиться на лікуванні в реанімації.

Офіційні особи не сказали, що стало причиною смерті, але вважається, що спека в Індії послабила дитинчат. На думку експертів, виживання дитинчат гепарду як у дикій природі, так і в неволі низька.

Додамо

Кішки були представлені з великою помпезністю і прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді сказав, що кішки стануть каталізатором зусиль зі збереження занедбаних пасовищ Індії. Але з 20 дорослих гепардів, завезених до Індії, троє – дві самки та самець – загинули.

У всьому світі в дикій природі залишилося менше 7000 дорослих гепардів, і тепер вони населяють менше ніж 9% свого початкового ареалу. Скорочення довкілля через збільшення чисельності населення та зміни клімату є величезною загрозою для них.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…