Головна News Україна відвантажила 10 млн тонн зерна за “зерновою угодою” – голова ООН

Україна відвантажила 10 млн тонн зерна за “зерновою угодою” – голова ООН

0

КИЇВ. 3 листопада. УНН. За останні три місяці з України було вивезено десять мільйонів тонн зерна та продуктів харчування, заявив у четвер глава ООН, закликавши до відновлення угоди, життєво важливої ​​для “зниження ризику голоду” у всьому світі. Про це УНН інформує посилаючись на AFP.

Деталі

Ця заява була зроблена лише через кілька днів після того, як так звана Чорноморська “зернова угода”, яка була укладена влітку для пом’якшення глобальної продовольчої кризи, викликаної війною, була поставлена ​​під сумнів скаргами Москви.

“Ініціатива щодо зерна Чорного моря змінює ситуацію”, – заявив журналістам голова Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерреш.

“На сьогоднішній день Чорноморським коридором відправлено десять мільйонів метричних тонн зерна та інших продуктів харчування. На досягнення цього рубежу пішло лише три місяці”.

Він зазначив, що нетривалий вихід росії з угоди на початку цього тижня, що призвело до подальшого зростання світових цін на продовольство, продемонструвавши важливість угоди у стримуванні глобальної продовольчої кризи та зниженні ризиків голоду, бідності та нестабільності.

“Ініціатива працює. Ми несемо колективну відповідальність за її безперебійну роботу”, – сказав Гутерреш.

Він закликав зосередити зусилля на “відновленні та повній реалізації Чорноморської зернової ініціативи”.

Додамо

“Зернову угоду” було підписано між Москвою, Києвом, ООН та Туреччиною 22 липня з метою боротьби з глобальною продовольчою кризою, спричиненою війною, яка зупинила весь експорт сільськогосподарської продукції з однієї зі світових житниць.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…