Головна Новости Уряд розширив у зв’язку з коронавірусним карантином програму надання житлових субсидій

Уряд розширив у зв’язку з коронавірусним карантином програму надання житлових субсидій

0

Режим надзвичайної ситуації запроваджений по всій території України на 30 днів.

Таке рішення вчора ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів.

У режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту.
Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів до 24 квітня.

Уряд діє за визначеним планом боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. І дане рішення обумовлене тим, що випадки захворювання на COVID-19 вже виявлені в 13 областях та місті Києві.

При цьому, громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину, буде призначена житлова субсидія.
Таке рішення прийнято вчора на засіданні Кабінету Міністрів.

«Уряд розуміє відповідальність та робить все, щоб карантин якнайменше вдарив по гаманцях громадян та економіці України. Ми, зокрема, забезпечили всі умови для зменшення ціни на газ, прийнявши рішення про зменшення оптової ціни на газ на 14%. Очікуємо відповідні рішення на місцях. Сьогодні ми збільшуємо субсидії на оплату комунальних послуг та спрощуємо порядок надання. В середньому збільшення субсидій для українських родин складатиме орієнтовно 300 грн», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і додав, що механізм має запрацювати після ухвалення Верховною Радою закону про Стабілізаційний Фонд.

Прийнята Урядом постанова передбачає, зокрема, для отримання субсидії громадянам, які втратили роботу в період карантину, потрібно зареєструвався в службі зайнятості як безробітні. Субсидії надаватимуться на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування  на  обліку.

При цьому для розрахунку житлової субсидії враховується розмір призначеної допомоги по безробіттю без урахування отриманої заробітної плати.

Також заборонено на період карантину припинення надання житлових субсидій. Крім того, призначатимуть житлову субсидію на наступний період усім домогосподарствам, які отримували її в опалювальному періоді 2019-2020 років, без відповідних звернень  громадян. 

А на період карантину розрахунок житлових субсидій проводитиметься  з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів у зв’язку зі збільшенням вимушеним перебуванням дома і збільшенням споживання електроенергії, природним газом, гарячою водою тощо.  

Крім того, за ініціативи Міністерства соціальної політики, базовий відсоток плати за комунальні послуги прийнято рішення не збільшувати з 1 травня. 

«У нас є базовий відсоток плати за комунальні послуги — 15 %. Це так, як сьогодні нараховується субсидія. Але з 1 травня планувалось встановлення 20%. Пропонуємо залишити 15 %, оскільки ми перепризначаємо всім субсидії, а також для того, щоб не втратити соціальну спрямованість»,  — наголосила Міністр соціальної політики Марина Лазебна. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…