Головна News У Болгарії на позачергових виборах перемогла партія колишнього прем’єра Борисова

У Болгарії на позачергових виборах перемогла партія колишнього прем’єра Борисова

0

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Колишній прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, який перебував на посаді тричі, здобув перемогу на четвертих парламентських виборах в країні зі своєю партією “Громадянський рух за розвиток Болгарії” (ГЕРБ). Про це повідомляє УНН, посилаючись на dpa.

Деталі

Згідно з даними, правоцентристська партія Борисова ГЕРБ отримала 25,37% голосів, партія чинного прем’єр-міністра Кирила Пєткова посіла друге місце – 20,21%. Остаточні результати очікуються протягом тижня.

Зазначається, що у червні 2022 року партія ГЕРБ висловила вотум недовіри уряду Пєткова у зв’язку з виходом одного з його партнерів з коаліції. Цей інцидент змусив країну провести четверті вибори за півтора року, пише dpa.

Поки незрозуміло, як виглядатиме наступний уряд Болгарії, оскільки центристська партія чинного прем’єра вже виключила потенційну коаліцію з Борисовим перед виборами, звинувативши його партію у корупції.

За результатами екзит-полів, 4% бар’єр, необхідний для проходження до парламенту, подолали ще сім партій. Одна з них – проросійська націоналістична партія “Вараждане” (Відродження), що набрала 10,17% голосів.

Повідомляється, що під час виборчої кампанії в Болгарії домінувала тема наслідків російсько-української війни. Дебати точилися довкола замороження поставок російського газу, зростання цін, а також військової допомоги Києву.

Нагадаємо

Уряд Пєткова засудив повномасштабне вторгнення росії в Україну. Крім цього, прем’єр вислав 70 російських дипломатичних співробітників через підозри у шпигунстві і відмовився платити за російський газ у рублях.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…