Головна Новости У будинок мера Києва прийшли з обшуками, але вони не стосуються Кличка

У будинок мера Києва прийшли з обшуками, але вони не стосуються Кличка

0

До будинку на вулиці Богдана Хмельницького у Києві, де проживає мер столиці Віталій Кличко, прийшли з обшуками правоохоронці.

В ефірі «Україна 24» правоохоронці заявили, що прийшли з обшуками не до квартири Кличка, а до квартири поверхом нижче. Біля квартири видно співробітників СБУ.

Міський голова сказав, що очікував, що «влаштують шоу, як зайшли до мера столиці», але один із правоохоронців заявив, що обшуки стосуються лише однієї квартири, яка не стосується Кличка.

Мер Києва розповів журналістам, що камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці були біля його квартири, поки політик пішов на тренування. За словами Кличка, квартира, у яку нібито прийшла з обшуками, належить співробітникам Оперного театру, передає «Интерфакс-Украина».

Оновлено. Речник СБУ Артем Дехтяренко нам у коментарі повідомив, що обшуки не стосувалися самого відбувалися у межах провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів. Їх проводили співробітники спецслужби по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Обшуки відбуваються одразу у декількох локаціях, зокрема і в будинку, де проживає Віталій Кличко. Деталі спецоперації в СБУ обіцяють повідомити згодом.

Однак мер Віталій Кличко вважає, що з обшуками приходили саме до нього. Він написав у Facebook, що камера зафіксувала, як правоохоронці підіймалися до його квартири і стукали в двері. Політик уже назвав такі дії «безпрецедентним тиском» на місцеву владу.

Що передувало?

Обшуки у багатоквартирному будинку, де проживає Кличко, відбуваються за день після того, як мер Києва звернувся до правоохоронців. Він вимагає звіту у справах, щодо яких КМДА передавала матеріали за результатами внутрішніх аудитів. Цю заяву він зробив на тлі обшуків у комунальних установах столиці.

Після низки масових обшуків у комунальних підприємствах столиці та у їхніх керівників. 12 травня правоохоронці повідомили про підозри службовцям КМДА (чинним та колишнім). Зокрема, їх отримали працівники Департаменту соцполітики Київської міської держадміністрації ㅡ їм закидають заволодіння бюджетними коштами у сумі 13,5 млн гривень.

Кличко раніше уже назвав такі дії тиском на місцеву владу. За його словами, прокуратура та податківці «буквально кошмарять столичну владу».

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…