Головна Новости У День Києва розпочали свою роботу київські фонтани

У День Києва розпочали свою роботу київські фонтани

0

Вчора розпочали свою роботу центральні київські фонтани, а також унікальний комплекс із дванадцяти гейзерних фонтанів понтонного типу (плавучі фонтани) в акваторії Русанівського каналу.

Як повідомили у Спеціалізованому водогосподарському комунальному підприємстві «Київводфонд», зазвичай сезон роботи фонтанів розпочинався з 1 травня. Цього року відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на кінець травня, у зв’язку з карантинними обмеженнями. 

«Усі фонтани пройшли необхідні етапи підготовки. Підготовку проводить команда фахівців електриків, інженерів та програмістів. Підготовчі роботи включають в себе демонтаж зимового накриття чаш водограїв, під’єднання електромережі до всіх елементів, перевірку та підключення насосного обладнання, налаштування світло-музичного супроводу та тестові запуски водограїв», – заявили у Київводфонді.

Для монтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які знаходяться в акваторії Русанівського каналу, були залучені дайвери й водоплавна техніка. Під час зимового зберігання кожну систему розібрали та діагностували, відремонтували та замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки водограїв почистили та пофарбували. 

Відтепер водограї працюватимуть згідно свого графіку й тішитимуть киян своєю красою.

Цьогоріч розпочав свою роботу фонтан у парку Марії Заньковецької, що на вулиці Великій Васильківській, 119-121. Цей фонтан було побудовано близько 30 років тому, а не працював він з 2018 року. Минулого року було проведено капітальний ремонт фонтану, під час якого було замінено гранітне облицювання, електрокабелі, прилади підсвітки та встановлено нове насосне обладнання. На капітальний ремонт було виділено близько 4,5 млн. грн. із бюджету міста.

Відтепер фонтан працюватиме з середи до понеділка, а у вівторок проводитимуть необхідну очистку обладнання. Щовечора з 20:30 до 23:00 можна насолодитися різнобарв’ям кольорів фонтану, бо він має світловий супровід.

До кінця поточного року «Київводфонд» планує провести капітальний ремонт фонтану «Засновники Києва». Цей фонтан з’явився на Майдані Незалежності ще у 2001 році. 

Нагадаємо, що у травні 2017 року Київський міський голова Віталій Кличко відкрив після реконструкції фонтани на Майдані Незалежності – «Великий» та «Малі». Фонтани не працювали три роки після того, як були пошкоджені під час Революції Гідності. Під час реконструкції замінили насосне обладнання, проклали нові мережі, замінили гранітні елементи, огороджуючі конструкції, встановили автоматику. Під час реконструкції встановлено 75 насосних агрегатів, 18 акустичних систем, понад 600 світлодіодних світильників. Висота найвищого струменя води «Великого» фонтану сягатиме 35 метрів, у центрі «Малих» фонтанів – 15 метрів.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…