Головна Новости У Києві будуть переробляти листя

У Києві будуть переробляти листя

0

Депутати Київради підтримали проект змін до Комплексної міської цільової програми екологічного благополуччя міста Києва на 2019 — 2021 роки.

У перелік заходів включили проектні роботи та будівництво установки з переробки опалого листя, гілок та сухої трави. Про це повідомив голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий і пояснив, для чого потрібна така установка.

— По-перше, такий метод утилізації рослинних залишків дозволить уникати їх спалювання. Це велика проблема, адже через спалювання рослинних залишків виникають пожежі та погіршується якість повітря, — зазначив Костянтин Яловий. — По-друге, це економічна вигода, адже рослинні залишки будуть перероблятись у біогаз, який можна перетворювати на теплову та електричну енергію.

Крім будівництва установки, до комплексної програми додали ще:

створення міської системи програмно-апаратних засобів збору та обробки даних про стан довкілля міста Києва, яка також буде здійснювати моніторинг повітря;

паспортизація малих річок і водойм та створення водоохоронних зон;

розробка концепції розвитку зеленої зони міста Києва на 2020-2030 роки, що необхідно для збереження їх меж та зелених насаджень на їх територіях.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…