Головна Без категорії У Києві відкрилась вулична виставка про історію велосипеда

У Києві відкрилась вулична виставка про історію велосипеда

0
Вулична виставка «Велобум 1890-х» відкрилась на території Національного історичного музею України (вул. Володимирська, 2) з боку Десятинного провулку і триватиме до 29 травня. Про це повідомили в Асоціації велосипедистів Києва.

Виставка у форматі вуличної експозиції знайомить із історичними свідченнями про Київ та інші міста напередодні появи автомобілів, де найпрестижнішим видом індивідуального транспорту був велосипед. Розділи виставки: «Велобум 1890-х – десятиліття велосипедного ентузіазму у доавтомобільну епоху», «Київське товариство велосипедистів-любителів (1891-1907)», «Велосипедом по місту. Де в Києві найчастіше їздили велосипедом у 1890-х?», «Велосипедом за місто», «Леді на велосипеді». Як розповіла представниця Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Анна Даниленко, зараз велоінфраструктура Києва на стадії зародження, і влада активно взялася за її розвиток.

Улаштування велосипедних смуг чи доріжок є обов’язковою умовою при підготовці проектно-кошторисної документації на будівництво, реконструкцію та капітальні ремонти доріг. У 2018 році ми добудовуємо веломаршрут «Троєщина – Центр», проектуємо три веломаршрути «Оболонь – Поділ», «Солом’янка – Центр» та «Виноградар – Центр». Також ми впроваджуємо у Києві громадську систему bike-sharing», – зазначила Анна Даниленко.

Програма заходів у межах виставки:

25 квітня – лекція «Велобум 1890х у Мінську, Києві та Одесі: чи всюди їздити однаково?»;

12 травня – велоекскурсія Києвом у рамках весняного «Ретро круїзу»;

19 травня – ніч у музеї, показ фільму «Навесні» Михаїла Кауфмана (1929) із велогенератором;

26 травня – лекція «Велосипедна мода і стиль життя»;

Окрім того, на дітей у рамках заходу очікують загадки, квести, спеціальні екскурсії.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…