Головна Новости У Києві з макулатури роблять візитівки з насінням

У Києві з макулатури роблять візитівки з насінням

0

У лабораторії Fabricator, розташованій у київському інноваційному парку, розробили технологію створення екологічних листівок з переробленого паперу, у який додають насіння різних рослин.

Виготовлена за цією технологією поліграфічна продукція — листівки, буклети або візитівки — не засмічують довкілля. Їх можна викидати прямо на землю, де вони проростуть зеленими рослинами. Про це FabLab розповіла на своїй сторінці у Facebook.

— Вже декілька тижнів ми експериментуємо та розробляємо нові екологічні візитівки, роздатковий матеріал, блокноти, листівки з офісної макулатури. У папір ми додаємо насіння будь-яких рослин на ваш вибір. Тому, якщо візитівку викинуть, навколишнє середовище не постраждає, а навпаки — стане зеленішим, — йдеться у повідомленні.

За інформацією лабораторії, процес проростання екологічної листівки або візитівки займає всього декілька днів.

— Наша продукція — це абсолютно ручна робота, — розповіли «Вечірньому Києву» у FabLab, — вручну відбувається переробка і формування паперу, порізка і сушка. Текст наносимо штампом під тиском, і використовуємо при цьому лише харчові барвники.

У папір винахідники додають насіння квітів або агрокультур. При чому насіння різних рослин не змішують, а навпаки створюють на їх основі різноманітні тематичні сюжети для листівок.

Наприклад, у листівці про редиску міститься насіння редиски, у листівці «Ти моя квіточка» — насіння квітки рудбекії, у листівці «Кохайтеся, чорнобриві» — насіння чорнобривців.

— Таких варіантів у нас безліч. Здивуйте своїх друзів та близьких — подаруйте їм листівку, що стане рослинкою в найкоротший час! — пропонують у лабораторії.

Вартість еко-листівки із насінням стартує від 70 грн, а візитівок від 800 грн (за 100 шт).

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…