Головна Новости У Києві планують встановити систему відеофіксації на дорогах за рахунок інвесторів

У Києві планують встановити систему відеофіксації на дорогах за рахунок інвесторів

0

Директорка департаменту економіки та інвестицій КМДА Наталія Мельник заявила, що система фіксації порушень правил дорожнього руху може з’явитися у Києві за один-два роки.

Київрада проголосувала за впровадження в Києві системи фіксації порушень правил дорожнього руху в межах державно-приватного партнерства, повідомила 7 лютого пресслужба Київської міськдержадміністрації.

Здійснення державно-приватного партнерства для реалізації проєкту «Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі у місті Києві» підтримали 63 депутати на засіданні Київради. Про це повідомила директорка Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

«Місто Київ через рік-два може отримати сучасний інструмент, який дозволить суттєво покращити ситуацію з безпекою на дорогах. При цьому, на це не буде витрачено жодної копійки коштів з місцевого бюджету, оскільки державно-приватне партнерство передбачає фінансування даного проєкту за рахунок капіталу інвестора», – зазначила під час виступу Н.Мельник.

За її словами, впровадження цієї системи дозволить зменшити кількість ДТП у місті та виключити людський фактор при виявленні фактів порушень ПДР, а також сприятиме скороченню травматизму та смертності на дорогах і вулицях Києва.

«Відшкодування коштів інвестора у створення об’єкта відбуватиметься лише після того, як власне об’єкт буде введено в експлуатацію та шляхом його використання почнуть надаватися відповідні послуги», – додала Наталія Мельник.

На момент подання ініціативи вартість проекту становила близько 24 млн доларів США.

Попередньо, система включатиме апаратний комплекс відеофіксації порушень ПДР, центр обробки, зберігання та систему передачі даних в автоматичному режимі. Усі зафіксовані порушення правил дорожнього руху через спеціальні канали зв’язку будуть передаватися до дата-центру та опрацьовуватись інспекторами Національної поліції.

 «Необхідність реалізації Проекту обумовлена великою кількістю дорожньо-транспортних пригод в місті Києві та постраждалих від них. Минулого року кількість ДТП у місті Києві склала 20,8% від загальної кількості в Україні, у тому числі з тяжкими наслідками – 3,7%. Тому превентивні заходи необхідно посилити, адже безпека на дорогах – це, передовсім, дотримання культури водія на дорозі», – зазначила Наталія Мельник.

У рамках підготовки конкурсу з визначення приватного партнера для реалізації проєкту буде створено конкурсну комісію за участю депутатів Київської міської ради, розроблено критерії оцінки пропозицій та після їх затвердження Київрадою оголошено про проведення конкурсу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…