Головна Без категорії У Києві пройде фестиваль культового кіно: вхід вільний

У Києві пройде фестиваль культового кіно: вхід вільний

0

Другий фестиваль «КіноКульт» відбудеться 10 – 13 жовтня в київському телецентрі «Олівець» (вул. Мельникова, 42). Протягом чотирьох днів киянам покажуть низку фільмів, які вже зажили слави культових або ж тільки набувають ваги серед прихильників – від класичних шедеврів 20 століття до сучасних фестивальних хітів. Покази супроводжуватиметься лекціями від кінознавців.

Також зібрали найкраще з українського короткого метру 2019 року. Нагороду одній зі стрічок – приз глядацьких симпатій – визначать саме глядачі.

Вхід на всі події вільний, але потрібно зареєструватися. 

Програма фестивалю

10.10 (четвер) 

20:00 КіноКульт. «Наслідки любові» Паоло Соррентіно


Паоло Соррентіно зажив слави одного з головних італійських режисерів сучасності. Каннські нагороди, «Оскар» за «Велику красу» та гучний успіх «Молодого Папи» були пізніше – першим тріумфом Соррентіно були саме «Наслідки любові».
Тітта Ді Джироламо (Тоні Сервілло) останні вісім років живе у швейцарському готелі. Протягом цих років літній одинак методично відтворює один і той самий порядок денний, вживає героїн та страждає на безсоння. Тітта заборгував мафії, тож тепер належить їй довіку. Він давно змирився із монотонним життям і не збирається його міняти. Вірніше, не збирався, доки не закохався.

Посилання на реєстрацію


11.10 (п’ятниця)

19:30 КіноКульт. «Укриття»


Апокаліптичні видіння, тривожні передчуття і найкращі ролі Джесіки Честейн та Майкла Шеннона у психологічному трилері «Укриття» Джеффа Ніколса. У 2011 році фільм отримав три нагороди на Каннському тижні критики.
Кертіс бачить уві сні катастрофу, що наближається до будинку, де він живе з дружиною та маленькою дочкою. Його мати страждала на параноїдну шизофренію, тож чоловік приховує все від близьких і намагається жити далі. Але сни повторюються: Кертіс бачить чорних птахів, дощ, що тхне моторною оливою та жахливе торнадо, яке неодмінно знищить його родину. Тривожна одержимість загрожує зруйнувати сім’ю та кар’єру Кертіса раніше за будь-яку природну катастрофу. Але він не може нічого вдіяти – і починає потай будувати сховок.

Посилання на реєстрацію

20:00 КіноКульт. «Кумедне личко» з Одрі Хепберн

Чарівний фільм з Одрі Хепберн та Фредом Астером – славетна класика мюзиклу. Прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі у 1957 році і пізніше отримала чотири номінації на «Оскар». 
Головна редакторка модного журналу Меггі намагається знайти новий тренд. Разом з фотографом Діком Ейвері вони шукають жінку, що стане символом не лише краси, а й розуму, тому вирушають до книжкового магазину. Вродлива продавчиня Джо дивує Меггі та Діка своєю ерудицією, але стандарти моди вона зневажає. Втрьох вони їдуть на зйомки до Парижу, де закохуються, розчаровуються – і, звісно ж, співають.

Посилання на реєстрацію

12.10 (субота)

15:00 та 17:45
 КіноКульт. Український короткий метр

Команда КіноКульту зібрала для вас колекцію улюблених українських короткометражних робіт за останній рік. Найважливіша з програм нашого фестивалю, друга назва якої – «Культ завтрашнього дня».


Посилання на реєстрацію


19:00 КіноКульт. «Сніданок у Тіффані»

Славетна романтична комедія з Одрі Хепберн за однойменним твором Трумена Капоте. Стрічка отримала два «Оскари» – за найкращу музику та культову пісню «Moon River», яку виконує головна героїня.
Письменник Пол переїздить на нову квартиру і знайомиться із сусідкою Голлі. Вона створює враження легковажної дівчини, яка поводиться вкрай дивно: плутає імена, тримає телефон у валізі під ліжком та мріє купити мало не всі коштовності у магазині «Tiffany & Co.» Пол закохується у Голлі, але ніяк не може впоратися з її химерними звичками.


Посилання на реєстрацію


13.10 (неділя)

15:00
 КіноКульт. «Пан Ніхто» Жако Ван Дормеля

Завдяки своїм ідеям, операторській роботі та саундтреку, фільм Жако Ван Дормеля став впізнаваним та культовим. Прем’єра відбулася на Венеційському кінофестивалі. 
Чоловіку Немо виповнилося 118 років і він став найстарішим смертним жителем серед безсмертних. За допомогою гіпнозу Немо пригадує вчинки та події, які були ключовими у його житті. Через паралельні часові виміри, теорію струн та багато інших наукових фактів головний герой усвідомлює цінність кожної миті на Землі.


Посилання на реєстрацію


15:30 КіноКульт. «Басейн» Жака Дере

Психологічна драма з Аленом Делоном, Ромі Шнайдер та Джейн Біркін на фестивалі КіноКульт. У 2015 році сюжет «Басейну» адаптував Лука Гуаданьїно для фільму «Великий сплеск» з Тільдою Свінтон та Ральфом Файнсом. Настав час познайомитися ближче і з оригінальною стрічкою.
Письменник Жан-Поль відпочиває зі своєю дівчиною Маріанною на італійській віллі. До них приїздить товариш Гаррі із неочікуваною гостею – вісімнадцятилітньою донькою Пенелопою. До стосунків з новим хлопцем Маріанна зустрічалася з Гаррі. Між старими коханцями з‘являються нові почуття, а молода Пенелопа щиро захоплюється красунчиком Жан-Полем. Напружена ситуація остаточно втрачає контроль після випадку у басейні.


Посилання на реєстрацію

18:15 КіноКульт. «Дерево життя» Терренса Маліка

Естетська притча з Бредом Піттом, Джессікою Честейн, Шоном Пенном та досконалою операторською роботою Еммануеля Любецкі на фестивалі :КіноКульт. Володар Золотої пальмової гілки Каннського фестивалю 2011 року.
Хлопців сім’ї О’Браєн виховує ніжна мати (Джессіка Честейн) та суворий батько (Бред Пітт). Життя родини спостерігаємо очима 11-річного Джека, який дорослішає і вчиться приймати перші усвідомлені рішення. Дорослішання, сімейні кризи та пошуки порозуміння з батьками Терренс Малік римує зі створенням Всесвіту та виникненням життя на Землі, надаючи сімейній історії глобальних рис.


Посилання на реєстрацію

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…