Головна Новости У Києві пропонують відновити Музичний провулок

У Києві пропонують відновити Музичний провулок

0

У мерію звернулися з ініціативою відновити Музичний провулок. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Київської міської ради.

«Музичний провулок — це зниклий провулок міста Києва. Він пролягав від Прорізної вулиці, на місці сучасного будинку номер 6 до тупика. У 1874 році в глибині забудови Прорізної вулиці з’явилося Музичне училище. У 1913 році це училище було перетворене на Консерваторію. Згодом біля училища облаштували площу, там встановили пам’ятник Михайлові Глінці. До війни у провулку розташовувалася музична школа, міська консерваторія і концертна зала. Провулок вів від вулиці Прорізної і поділяв її майже на дві рівні частини до сліпого завулка біля Консерваторії та впирався в паркан Укртелерадіо. Зараз цього провулку не існує. Його зруйнували у вересні 1941 року.» — зазначено у петиції.

Автор ініціативи пропонує внести до реєстру топонімів Києва пам’ять про Музичний провулок — як відрізок на вулиці Прорізній паралельно Хрещатику, що веде до арки будинку №8 по вул. Прорізній.
Також доцільно забезпечити вільний доступ до вулиці як до об’єкта інфраструктури, зокрема, прибрати ворота з боку вулиці Прорізної, і забезпечити на міському рівні проведення конкурсу за проектом відновлення вулиці в зв’язку з її історико-культурним фундаментом.

Нагадаємо, щоб петиція була розглянута Київрадою, вона повинна набрати 10 000 голосів за 90 днів.

Підтримати петицію можна за посиланням.

https://shev.org.ua/u-kiyevi-proponuyut-vidnoviti-muzichnij-provulok/

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…