Головна Новости У метро понад 100 мільйонів поїздок оплачено безконтактними банківськими картками та гаджетами

У метро понад 100 мільйонів поїздок оплачено безконтактними банківськими картками та гаджетами

0

Із моменту запуску технології безконтактної оплати Mastercard на турнікетах київського метрополітену кияни та гості столиці здійснили понад 100 мільйонів оплат проїзду безконтактними банківськими картками та NFC-гаджетами. Про це повідомили у КП «Київський метрополітен».

За інформацією комунального підприємства, щодня в такий спосіб на жовтих турнікетах здійснюється до 240 тисяч оплат, при цьому більше половини з них – NFC-пристроями (смартфонами, смарт-годинниками тощо).

Усього в метрополітені сьогодні встановлено 139 жовтих турнікетів для безконтактної оплати проїзду банківськими платіжними картками й гаджетами. Протягом п’яти років безконтактною технологією у метро встигли скористатись туристи з понад 90 країн світу. Найбільш популярними безконтактні розрахунки є на станціях «Вокзальна», «Лук’янівська», «Палац спорту», «Либідська» та «Політехнічний інститут».

Нагадаємо, технологію безконтактної оплати в київському метрополітені запустили у 2015 році. Тоді Київ став п’ятим містом світу, де проїзд стало можливим оплатити банківською карткою прямо на турнікеті.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…