Головна News У Сирії у військовому автобусі вибухнула бомба, загинуло 18 солдатів

У Сирії у військовому автобусі вибухнула бомба, загинуло 18 солдатів

0

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. За повідомленнями сирійських державних ЗМІ, у військовому автобусі неподалік Дамаска вибухнула бомба, внаслідок чого загинули щонайменше 18 солдатів і ще 27 отримали поранення, пише УНН з посиланням на Al Jazeera.

Деталі

“Сьогодні вранці терористи підірвали військовий автобус у передмісті Дамаска за допомогою заздалегідь закладеного вибухового пристрою”, – йдеться у повідомленні.

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії, повідомила, що вибух стався в четвер у районі Аль-Сабура в передмісті Дамаска, на шосе, що веде до столиці Лівану Бейрут.

Відразу заяв про відповідальність за напад та коментарів з боку сирійської влади не надходило.

Це була одна із серії атак за останні місяці проти сирійських військ, які не перебували на активній лінії фронту.

Доповнення

Сирійська влада раніше покладала провину за такі атаки на “ІДІЛ”, яка активно діє на півдні та в центрі Сирії, попри втрату територіального контролю над країною з 2019 року. 11-річний конфлікт у країні, який почався, коли уряд жорстоко придушив демократичні протести, спричинив загибель сотень тисяч людей. Війна, як повідомляється, розділила Сирію на зони контролю, при цьому війська президента Башара Асада та союзні бійці контролюють більшу частину території. 

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…