Головна News У столиці Сомалі вибухнули дві заміновані автівки, загинули щонайменше 100 осіб, 300 отримали поранення

У столиці Сомалі вибухнули дві заміновані автівки, загинули щонайменше 100 осіб, 300 отримали поранення

0

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Щонайменше 100 людей загинули і 300 отримали поранення в результаті вибуху двох замінованих автомобілів біля будівлі Міністерства освіти в столиці Сомалі Могадішо в суботу, повідомив президент країни в своїй заяві рано вранці в неділю. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“Серед наших людей, які були вбиті … були матері з дітьми на руках, батьки, які мали проблеми зі здоров’ям, студенти, яких відправили на навчання, бізнесмени, які боролися за життя своїх сімей”, – сказав президент Хасан Шейх Мохамуд після відвідування місця вибуху.

Деталі

Як зазначається, відповідальність за напад відразу ніхто на себе не взяв, хоча президент поклав відповідальність на ісламістське угруповання “Аль-Шабааб”.

Reuters вказує, що угруповання “Аль-Шабааб” зазвичай уникає брати на себе відповідальність за напади, які призводять до великої кількості жертв.

Наголошується, що перший з вибухів пролунав біля Міністерства освіти на жвавому перехресті в Могадішо. Другий стався в той момент, коли прибули карети швидкої допомоги і люди зібралися, щоб допомогти постраждалим.

Нагадаємо 

Розвідка Сомалі за підтримки міжнародних партнерів знищила 17 терористів “Аш-Шабааб” в ході нової операції.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…