Головна News “Це нерозумно”: Маск пояснив відмову фінансувати Starlink в Україні

“Це нерозумно”: Маск пояснив відмову фінансувати Starlink в Україні

0

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Американський мільярдер, засновник SpaceX Ілон Маск підтвердив відмову фінансувати обслуговування станцій Starlink в Україні. Про це він повідомив у коментарі до одного з постів у Twitter, пише УНН.

Цитата

“SpaceX не просить відшкодувати попередні витрати, але також не може нескінченно фінансувати наявну систему та відправити ще кілька тисяч терміналів, які використовують дані у 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно”, – написав Маск.

Додамо

Cьогодні, коментуючи рішення компанії, Маск заявив, що “просто виконує рекомендацію” експосла України в ФРН Андрія Мельника, який рекомендував винахіднику “забиратися до біса” після його “мирного плану”.

Водночас Маск і Мельник оприлюднили свої заяви на початку жовтня, а лист SpaceX надіслали до Пентагону ще у вересні.

Контекст

Напередодні телеканал CNN повідомив, що компанія американського винахідника Ілона Маска SpaceX попередила Пентагон, що може припинити фінансування служби супутникового зв’язку Starlink в Україні, якщо відомство відмовиться виплачувати їй десятки мільйонів доларів щомісяця.

За даними SpaceX, які передали Пентагону, приблизно 85% із 20 тисяч терміналів в Україні оплатили або частково оплатили США, Польща та інші організації. Також вони оплачували приблизно 30% підключення до інтернету, яке коштує 4500 доларів на місяць за одиницю передового сервісу.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…