Головна News Штрак-Ціммерманн: українців тепер треба навчати на танках Leopard

Штрак-Ціммерманн: українців тепер треба навчати на танках Leopard

0

Танк типу Leopard

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Голова Комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн висловилася за танкову підготовку українських військових в ЄС, сказала політик ВДП під час свого другого візиту до Києва. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Zeit.

Цитата

«Іспанці були б готові навчати українських військових на «Леопарді-2» у Латвії. Німеччина повинна дати на це свою згоду. Актуальним питанням є те, як Україна у військовому плані переживе майбутню зиму. Тому зараз найкращий час, щоб тренувати українців на куниці чи леопарді, оскільки це займає багато часу», — сказала політикиня.

Деталі

Міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся головою Комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн. Чиновники обговорили допомогу Україні у вигляді систем протиповітряної оборони.

У переговорах, зокрема з міністром оборони Олексієм Резніковим і керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком, знову і знову наголошувалося на питанні поставок озброєнь.

Як зазначили під час зустрічі, гострим постає питання на півдні країни, де значні втрати і потрібне озброєння. На відкритій місцевості танки Leopard з Німеччини могли змінити ситуацію.

Штрак-Ціммерманн є одним із тих, хто в коаліції «Світлофор» неодноразово закликав посилити військову підтримку Києва з боку Німеччини. Основні бойові танки західного зразка в Україну ще не поставила жодна країна.

Нагадаємо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після саміту ЄС у Празі заявив, що місія з навчання українських солдатів матиме “великий розмах”.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…