Головна News Щонайменше 13 людей загинули через сильні шторми, які принесли торнадо та повені в США

Щонайменше 13 людей загинули через сильні шторми, які принесли торнадо та повені в США

0

КИЇВ. 5 березня. УНН. Щонайменше 13 людей загинули у кількох штатах через сувору погоду по всій країні. Потужна штормова система принесла град розміром з м’яч для гольфу та торнадо, і продовжує поширюватися північним сходом. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Шторм викликав пориви вітру, досить сильні, щоб перекинути вантажівку, залишивши без електрики понад 1 мільйон людей і погрожуючи викликати нові зливи, торнадо та сильний снігопад.

Щонайменше п’ять мешканців Кентуккі загинули у зв’язку із суворою погодою, що обрушилася на цей район, заявив губернатор Енді Бешир. Бешир сказав, що на відновлення електропостачання в деяких місцях знадобляться дні, і станом на ранок суботи 396 517 мешканців Кентуккі залишилися без електрики.

У Теннессі загинули двоє людей.

За словами офіційних осіб, ще троє людей загинули в Алабамі, одна в Арканзасі, одна в Міссісіпі і одна в Каліфорнії.

Близько 15 мільйонів людей перебувають під попередженням про зимову погоду вздовж західного узбережжя та в Новій Англії, ще 25 мільйонів отримували попередження про вітер.

Каліфорнія вже оголосила надзвичайний стан у 13 округах після жорстокого зимового шторму. До кінця вихідних у деяких північних районах, включаючи гірський хребет Сьєрра-Невада, може випасти до 60 см снігу. Аварійні бригади все ще чергують у засніжених горах, прагнучи розчистити дороги та доставити ізольованим мешканцям їжу та запаси.

За даними PowerOutage.us, близько 1,2 мільйона клієнтів залишилися без електрики в суботу, причому Кентуккі, Мічіган, Теннессі, Огайо, Пенсільванія та Західна Вірджинія повідомили про більшість відключень.

Торнадо був підтверджений у п’ятницю на південь від Рейдленду, штат Кентуккі. У четвер було зареєстровано шість торнадо, зокрема п’ять у Техасі та один у Луїзіані, де було пошкоджено десятки будинків у місті Шрівпорт. У Техасі та Оклахомі було зареєстровано 18 повідомлень про град, причому найбільші градини мали розмір м’яча для гольфу.

Тим часом понад 300 000 людей залишаються під попередженням про повінь від Арканзасу до Огайо.

У Техасі, Луїзіані та Алабамі урагани пошкодили будинки та підприємства та викликали збої рейсів в аеропортах.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…