Головна Корисно Як вибрати якісний ортопедичний матрац на ліжко для комфортного сну

Як вибрати якісний ортопедичний матрац на ліжко для комфортного сну

0
матрац на ліжко

При виборі ортопедичного матраца крім його розмірів необхідно врахувати безліч інших, не менш важливих параметрів. Цей спальний атрибут постійно контактує з хребтом користувача, що вимагає дуже уважного підходу до його купівлі. Якщо вам необхідні ліжко і ортопедична постіль, а бюджет при цьому обмежений, більшість фахівців порадять виділити більшу частину суми на матрац.

З чим це пов’язано? Як показує практика, навіть найрозкішніше ліжко може виявитися марним, якщо позбавити його комфортного матраца. Останній прямо впливає на опорно-руховий апарат користувача, забезпечуючи ефективну підтримку хребта. Спальне місце має повною мірою відповідати анатомії та уподобанням відпочивальника. Для цього необхідно підбирати модель з урахуванням необхідного ступеня жорсткості, його розмірів і типу несучої системи.

Ця стаття познайомить читачів з основними рекомендаціями щодо вибору ортопедичних матраців. Нами будуть розглянуті розміри виробів, їхнє максимальне навантаження, види конструкцій і багато іншого.

Як визначити потрібний розмір матраца?

Габарити матраца розраховуються з урахуванням антропометричних даних користувача, а саме його зросту і ваги. Також на розміри впливає те, на яку кількість відпочивальників розрахований виріб.

Виробники пропонують у каталозі https://magdek.com.ua/ua/matrasi/ одномісні, півтораспальні та двоспальні ортопедичні матраци для їхньої купівлі не тільки в місті Київ, а й в інших містах нашої країни. Розглянемо їх більш детально:

  1. Одномісні моделі призначені для дітей і підлітків. Випускаються в розмірах 80 х 190 / 80 х 200 / 90 х 190 / 90 х 200 см.
  2. Півтораспальні моделі відмінно підходять дорослим користувачам і найчастіше обираються для готелів, хостелів, гостьових будинків. Стандартні розміри полуторних варіантів становлять 120 х 90 / 120 х 200 / 140 х 190 / 140 х 200 см. При цьому слід знати, що деякі виробники відносять моделі шириною 140 см до двоспальних.
  3. Двоспальні ортопедичні ліжка – найкращий вибір для подружніх пар. Вони випускаються в такій розмірній сітці: 160 х 190 / 160 х 200 / 180 х 190 / 180 х 200 см. Деякі виробники також готові запропонувати моделі габаритами 190 х 200 / 200 х 200 см, або виготовити їх за індивідуальними розмірами.

Вибір матраца за вагою користувача

Підбираючи матрац, необхідно врахувати комплекцію і вагу його майбутнього власника з розрахунку на спальне місце. Стандартний ліміт навантаження для більшості моделей коливається від 100 до 120 кг, рідше максимальне навантаження становить 150 – 200 кг. Під час купівлі двоспального варіанта слід врахувати не тільки свою вагу, а й масу тіла свого партнера. Регулярне перевищення допустимого навантаження може призвести до передчасного зносу матраца і втрати ним корисних властивостей.

Внутрішній устрій ортопедичних матраців

Виробники пропонують не тільки пружинні, а й безпружинні варіанти. Замість стандартних пружин у таких виробах присутні шари наповнювачів, виконані з натуральних і синтетичних матеріалів. Ортопедичність і експлуатаційні властивості безпружинних ліжок безпосередньо залежать від матеріалів їх наповнення. Внутрішній світ таких виробів може бути представлений як монолітним, так і багатошаровим блоком. В окремих моделях присутні 7 і більше прошарків наповнювачів. Основними перевагами безпружинних матраців вважаються їхня безшумна експлуатація, практичність і довговічність.

Пружинні ортопедичні матраци оснащуються залежними (“Боннель”) і незалежними блоками пружин (“Покет Спрінг”). Моделі на залежних системах вирізняються доступнішою ціною, але при цьому не мають вираженої ортопедичності. До того ж, блок “Боннель” досить швидко проминається і втрачає первісну форму. Варіанти на незалежних пружинних системах забезпечують максимум комфорту, підлаштовуючись під анатомію тіла користувача. Вираженість їхнього ортопедичного ефекту залежить від щільності пружин на квадратний метр: чим вона вища, тим краще для користувача.

Як визначити потрібну жорсткість матраца

Насамперед слід запам’ятати, що універсальних матраців не буває. Цей спальний атрибут є суворо індивідуальним, що вимагає врахування особистих уподобань і антропометричних параметрів.

Щоб правильно визначити жорсткість матраца, слід його протестувати прямо в салоні. Зробити це гранично просто: розташуйтеся на ліжку в улюбленій позі для сну на кілька хвилин. Якщо ви помітите хоча б найменший дискомфорт, від такої покупки точно варто відмовитися.

Щоб не помилитися з вибором, експерти інтернет магазину magdek.com.ua рекомендують придивитися до двосторонніх моделей. Навіть якщо одна зі сторін матраца в певний момент здасться занадто жорсткою або м’якою, достатньо буде просто перевернути виріб.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Подбор и установка задних фонарей для вашего автомобиля

Хотя задние фонари на любом транспортном средстве уже входят в базовый комплект, который е…