Головна News Іспанія розмістить свої 14 винищувачів в Болгарії та Румунії

Іспанія розмістить свої 14 винищувачів в Болгарії та Румунії

0

Іспанські пілоти та солдати стоять перед винищувачем Eurofighter Typhoon ВПС Іспанії

Джерело: Reuters

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Іспанія заявила, що розмістить 14 винищувачів у Болгарії та Румунії, оскільки НАТО продовжує зміцнювати свій східний фланг перед обличчям агресивних дій росії в регіоні. Про це інформує УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Цей крок, оголошений Міністерством оборони Іспанії 22 жовтня, слідує за заявою болгарського міністра оборони Дімітара Стоянова двома днями раніше про те, що Мадрид має намір розгорнути до своєї країни до восьми літаків.

Стоянов на прес-конференції 20 жовтня повідомив, що іспанські винищувачі Eurofighter, як очікується, прибудуть до Болгарії 1 листопада і виконуватимуть операції з охорони повітряного простору разом з ВПС Болгарії до 23 грудня.

Цитата

“Це ще одна місія з посиленого повітряного патрулювання. Це буде спільне чергування з безпеки повітряного простору”, – сказав Стоянов журналістам.

У своєму повідомленні Іспанія заявила, що розгортання восьми винищувачів F18M і 130 військовослужбовців військово-повітряних сил буде діяти в Румунії в період з грудня по березень 2023 року в рамках стратегії НАТО «реагування і стримування».

У заяві Іспанії йдеться, що радар далекого повітряного спостереження був розміщений у Румунії з 17 жовтня і може залишатися там до кінця червня 2023

року. Країна раніше відправила 12 винищувачів до східних членів НАТО Болгарії, Литви та Естонії після вторгнення Росії в Україну. наприкінці лютого.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…