Головна Без категорії Парк ім. Т. Шевченка – улюблене місце шахістів

Парк ім. Т. Шевченка – улюблене місце шахістів

0

20 липня, в Україні відзначають День шахів в Україні.

У рамках святкування першого Дня Шахів в Україні 20 липня 2012 року міжнародні гросмейстери Павло Ельянов та Захар Єфименко провели сеанс одночасної гри на 20-ти дошках у парку імені Тараса Шевченка, в парку, який називають улюбленими місцем аматорів-шахістів.

Шахи – старовинна індійська настільна розважальна гра, що має давню історію. Як одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту. Шахи мають виховне значення: сприяють розвитку концентрації уваги, вміння долати труднощі та планувати власні дії, логічно мислити.

Ще в V—VI ст. в Індії була відома гра чатуранга, яку вважають предком шахів. В Україні шахи відомі з 10 — 11 ст., куди були принесені з Персії: з усної словесності, зокрема билин, відомо, про популярність шахів ще за часів Київської Русі. Підтвердженням цього є шахові фігури в археологічних розкопах.

Сьогодні гра в шахи набула чималої популярності серед молодого покоління. У Шевченківському районі працює Шаховий центр «Товариш», який з цієї нагоди провів шаховий турнір в парку ім. Т. Шевченка.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…