Головна News Авіакомпанія Lufthansa судитиметься з кліматичними активістами за збитки через протести

Авіакомпанія Lufthansa судитиметься з кліматичними активістами за збитки через протести

0

КИЇВ. 31 липня. УНН. Німецький авіаперевізник Lufthansa Group планує вимагати від кліматичної активістської групи Last Generation відшкодування збитків через протести, які ненадовго зупинили польоти в кількох великих німецьких аеропортах на початку цього місяця. Про це пише УНН з посиланням на Nordop.

Деталі

Пресслужба компанії заявила, що Lufthansa планує вимагати відшкодування збитків від імені всіх авіакомпаній групи, до якої входить німецький флагман Lufthansa, а також Austrian Airlines, Swiss Airlines, Brussels Airlines і Eurowings.

Lufthansa поки не повідомляють, скільки грошей компанія вимагатиме як відшкодування збитків. Авіаційний експерт Джеральд Віссель сказав газеті Rheinische Post, що збитки, ймовірно, становитимуть мільйони євро.

Аеропорт Дюссельдорфа також оголосив про намір висунути власні претензії до Last Generation. Авіакомпанії Condor і Tuifly заявили, що розглядають власні позови, але в понеділок не коментували, чи мають вони намір подавати позови до суду.

Члени групи активістів, які були заарештовані в аеропортах, залишаються під слідством поліції і також стикаються з потенційними особистими цивільними позовами про відшкодування збитків.

Додамо

Кліматичні активісти Last Generation, які прагнуть привернути увагу до забруднення, спричиненого авіаперельотами, 13 липня приклеїли себе до асфальту в аеропортах Дюссельдорфа та Гамбурга. Раніше група активістів вже влаштовувала подібну акцію протесту в аеропорту Берліна в листопаді.

У результаті протестів було скасовано або змінено маршрути багатьох рейсів. Наприклад, бюджетна авіакомпанія Eurowings, що належить Lufthansa звинуватила протести у скасуванні 55 рейсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грета Тунберг сплатить штраф за непокору поліції

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…