Головна News Байден розкритикував економічний план прем’єра Британії і заявив, що його не турбує зміцнення долара

Байден розкритикував економічний план прем’єра Британії і заявив, що його не турбує зміцнення долара

0

відео із соцмереж

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Президент США Джо Байден розкритикував початковий економічний план прем’єр-міністра Великої Британії Ліз Трасс як помилку та сказав, що його не турбує зростання курсу долара США. Про це УНН пише посилаючись на агенство Reuters.

Раніше

У п’ятницю Ліз Трасс звільнила міністра фінансів Квасі Квартенга і відмовилася від частини свого економічного пакету після того, як це спричинило потрясіння на фінансовому ринку, зокрема різке падіння вартості фунта.

Деталі

Байден, демократ, часто критикує консервативну економічну політику “просочування вниз”, пов’язану у Сполучених Штатах із колишнім президентом Рональдом Рейганом та республіканцями.

Його адміністрація, однак, раніше відмовилась коментувати план Трасс, який спочатку передбачав скасування 45-відсоткової максимальної ставки прибуткового податку у Великій Британії.

“Я був не єдиним, хто подумав, що це помилка, – сказав Байден журналістам. – Я думаю, що ідея зниження податків для надбагатих недоречна, але рішення про це повинна приймати Велика Британія, а не я”.

“Мене не турбує сила долара. Мене турбує решта світу”, – сказав Байден.

Президент заявив, що економіка США є стійкою.

“Наша економіка дуже сильна. Інфляція у всьому світі. Скрізь гірше, ніж у Сполучених Штатах, – додав він. – Отже проблема у відсутності економічного зростання та розумної політики в інших країнах, не так у нашій”.

Раніше в суботу новий міністр фінансів Великої Британії Джеремі Хант заявив, що деякі податки в країні зростуть, і будуть потрібні жорсткі рішення про витрати, заявивши, що Трасс припустилася помилок, намагаючись зберегти свою посаду.

Додамо

Висока інфляція вражає Сполучені Штати та країни всього світу, створюючи політичний головний біль для Байдена напередодні проміжних листопадових виборів, на яких поставлено на карту управління Палатою представників і Сенатом США.

Звіт Міністерства праці у четвер показав, що споживчі ціни у США зросли більше, ніж очікувалося, у вересні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…