Головна News Греція заявила, що Туреччина змушувала оголених мігрантів перетинати кордон

Греція заявила, що Туреччина змушувала оголених мігрантів перетинати кордон

0

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Влада Греції звинуватила Туреччину в тому, що вона змусила 92 мігрантів перетнути кордон Греції і розділа їх догола перед тим, як це зробити. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Деталі

Грецька поліція заявила, що поліцейські виявили мігрантів зовсім голими, “деякі з тілесними ушкодженнями”, які в’їхали в країну на пластикових човнах, щоб перетнути річку Еврос, яка утворює кордон між двома країнами.

Мігранти розповіли поліції та офіцерам Frontex, прикордонного агентства Європейського Союзу, що турецька влада змусила їх сісти в три автомобілі, які доставили їх до кордону. Мігранти показали, що їх змушували роздягатися догола перед посадкою в човен.

“Провокаційна поведінка Туреччини вийшла за всі межі”, – заявило міністерство у справах притулку та міграції Греції.

Міністр міграції Нотіс Мітарачі опублікував фотографію оголених мігрантів у своєму акаунті в Твіттер, прокоментувавши ситуацію: “Поведінка Туреччини стосовно 92 мігрантів, яких ми врятували на кордоні, є ганьбою для цивілізації. Ми очікуємо, що Анкара вживе заходів, щоб розслідувати інцидент та захистити, нарешті, свої кордони з ЄС”.

Раніше

Туреччина регулярно звинувачує Грецію в тому, що вона жорстоко відштовхує мігрантів, які в’їжджають до країни суходолом і морем, а Греція звинувачує Туреччину в тому, що вона “проштовхує” мігрантів, щоб чинити тиск на ЄС.

Мігранти в основному з Афганістану та Сирії, а також деякі з інших країн, таких як Пакистан.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…