Головна News Борис Джонсон дасть нові свідчення в рамках розслідування partygate

Борис Джонсон дасть нові свідчення в рамках розслідування partygate

0

КИЇВ. 3 березня. УНН. Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наприкінці цього місяця дасть свідчення під час розслідування про те, чи він навмисно вводив в оману парламент про незаконні вечірки у своєму офісі на Даунінг-стріт під час карантину через COVID-19. Про це УНН інформує з посиланням на The Guardian.

Деталі

Є свідчення того, що Борис Джонсон ввів депутатів в оману, коли він неодноразово заявляв, що на Даунінг-стріт не було порушено жодних правил блокування, йдеться у звіті міжпартійного комітету з привілеїв консервативної більшості.

“Є також очевидні ознаки того, що Джонсон та його уряд намагались перешкодити його роботі, приховуючи чи редагуючи відповідні докази”, – йдеться в повідомленні.

Колишній прем’єр-міністр відповість на питання, які йому будуть поставлені на засіданні з розгляду доказів наприкінці цього місяця, оскільки комітет намагається визначити, чи ввів він в оману парламент.

Комітет під головуванням депутата від лейбористської партії Гаррієт Харман, має свідка, який перерахував громадські заходи, які Джонсон відвідував або про які знав, під час суворого карантину.

“Є докази того, що Палату громад могла бути введена в оману такими способами, які комітет розгляне”, – йдеться у звіті.

Очікується, що остаточний висновок займе кілька місяців, і Джонсон, як очікується, дасть свідчення на тижні, що починається 20 березня.

У звіті йдеться, що якщо комітет виявить, що Джонсон вводив в оману, вони розглянуть, чи це було навмисним, і яку санкцію рекомендувати палаті громад.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…