Головна News Україна та Китай стануть головними темами переговорів Байдена та Шольца

Україна та Китай стануть головними темами переговорів Байдена та Шольца

0

Джерело: The White House

КИЇВ. 3 березня. УНН. Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час переговорів у п’ятницю сфокусуються на війні в Україні, але також можуть обговорити побоювання щодо того, що Китай може надати військову допомогу росії, сказав високопоставлений представник адміністрації Reuters, пише УНН.

Цитата

«Головною метою цієї зустрічі буде можливість для двох лідерів домовитися конкретно щодо України, – сказало джерело агентства в Білому домі. – Але я думаю, що, безумовно, в контексті розмови про Україну може виникнути китайський аспект».

Досі США не бачили доказів того, що Китай надав летальну допомогу росії, але уважно відстежують ситуацію, сказало джерело.

Робоча зустріч у п’ятницю дасть Байдену і Шольцу можливість «обмінятися думками» щодо своїх нещодавніх зустрічей із Президентом України Володимиром Зеленським та їхньої оцінки війни, яка триває вже другий рік, сказало джерело.

Доповнення

Шольц, який востаннє відвідував Білий дім незадовго до початку російського вторгнення в Україну, 2 березня  закликав Китай не надсилати зброю, здатну допомогти росії у війні в Україні, і закликав Пекін чинити тиск на москву, щоб вона вивела свої війська з окупованих територій.

Китай заперечує будь-які наміри озброїти росію, попереджаючи при цьому західні країни, які постачають зброю Україні, що така підтримка не принесе миру, а додасть «олії у вогонь».

Вашингтон консультується з найближчими союзниками щодо можливості введення нових санкцій проти Китаю, якщо Пекін надасть військову підтримку москві в її агресії проти України.

Офіційні особи заявили, що Вашингтон уже вжив заходів проти третіх країн, які підтримували війну росії проти України, і продовжуватиме робити це.

«Це те, чим ми займаємося дипломатичним шляхом з нашими партнерами, і те, над чим ми вже активно працюємо і продовжуємо обговорювати», – сказало джерело, відмовившись назвати будь-які конкретні країни.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…