Головна Новости Вимоги до мастил для кавових машин

Вимоги до мастил для кавових машин

0

У сучасних кавоварках та вендингових кавових автоматах переважаючі конструкційні матеріали – це пластмаси (важелі, шестерні, напрямні тощо) та гуми (різні кільця ущільнювачів, прокладки). Температури у зоні тертя чи приготування напою досягають +100°C та вище. Приготування напою може відбуватись під високим тиском.

Ще один важливий момент, який слід враховувати при підборі мастила, – це його вимивання водою. Використовувати такі матеріали, які при заварюванні утворюють у чашці поверх кави характерну тонку масляну плівку, точно не варто.

Однак найголовніша вимога – змащення для кавомашин та кавоавтоматів має бути безпечним для здоров’я людей і не впливати на смак приготовленої кави.

Мастило для кавоварки Molykote 111 відповідає всім умовам експлуатації та забезпечення безпеки.

На ринку мастильних матеріалів можна знайти такі склади, які за своїми характеристиками забезпечують ефективне змащування вузлів кофемашин, проте достовірних відомостей про безпеку таких мастил для здоров’я людини немає. Використовувати їх як мастило для кофемашин або кавоавтоматів не рекомендується.

Виробники рекомендують для обслуговування спеціальні мастильні матеріали, що постачаються в комплекті при покупці або авторизованим сервісним центрам для проведення ремонту або обслуговування кавомашини. Ці мастила відповідають усім вищезгаданим вимогам, проте коштують вони недешево, а знайти їх у роздрібному продажу практично неможливо.

Властивості Мастила для кофемашин Molykote 111

Основні переваги даного мастила:

  • Не змивається водою
  • Стійка до миючих засобів
  • Має відмінне зчеплення з поверхнями із пластмас, гуми, металу, кераміки та інших матеріалів
  • Забезпечує додаткову герметизацію вузлів
  • Відновлює та зберігає еластичність гумових ущільнень
  • Запобігає підвищеному шуму при роботі механізмів
  • Зручне фасування
  • Не стікає з поверхні, не висихає і не випаровується
  • Забезпечує плавне та безшумне ковзання елементів механізмів.

Як часто проводити змащення?

Періодичність змащування визначається появою сторонніх шумів або інших відхилень у роботі механізму, а також наявністю на поверхнях, що взаємодіють, шару мастильного матеріалу. Практика показує, що в середньому змащування кавоварки повинно проводитися через кожні 500 порцій приготованого напою. Якщо кавоварка використовується в домашніх умовах, то в сім’ї, де 2 особи щодня випивають по 3-4 чашки кави, змащувати її вузли потрібно кожні 2-3 місяці. Змащувати вузли кавоавтоматів виробники рекомендують не рідше 1 разу на місяць.

Правильно обране мастило для кофемашин Molykote 111 та вчасно проведене обслуговування, значно продовжать життя заварному блоку та варильній групі, зроблять каву смачнішою, збережуть вам здоров’я та дозволять заощадити ваш бюджет.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…