Головна News “Попри війну”: міністр оборони Литви за початок переговорів про вступ України до НАТО вже зараз

“Попри війну”: міністр оборони Литви за початок переговорів про вступ України до НАТО вже зараз

0

Арвідас Анушаускас

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас вважає, що переговори та процедури щодо прийому України до НАТО мають розпочатися вже зараз, пише УНН з посиланням на Delfi.

Цитата

“Литва підтримує політику відкритих дверей, тому Україна може розраховувати на нашу беззастережну підтримку (щодо членства в НАТО – ред.), навіть якщо це здається важкою метою”, – сказав міністр оборони Литви.

За словами Анушаускаса, переговори та формальні процедури щодо прийому України до альянсу мають розпочатися вже зараз, “попри війну”.

“Найголовніше – це не спрощені процедури прийому до НАТО, які були застосовані до Швеції та Фінляндії, а консенсус 30 країн – згода про те, що цю країну (Україну – ред.) можна прийняти до НАТО, і сам процес має розпочатися незалежно від війни”, – сказав Анушаускас.

Деталі

“У цьому випадку країни Заходу не можуть залишатися на тій самій позиції, що й до війни (…) Гарантії безпеки для України мають бути підвищені вже зараз”, – зазначив голова Міноборони Литви.

За словами Анушаускаса, подією, яка підштовхнула Україну до такого рішення, стала анексія росією чотирьох областей України у п’ятницю. “30 вересня правитель кремля повторив те, що Гітлер зробив 30 вересня, 84 роки тому в Мюнхені, приєднавши до себе чеські Судети. Тільки тоді один диктатор досяг результату погрозами, а в 21-у столітті – війною, хоча очевидно, що війна не дасть таких бажаних кремлем результатів”, – сказав міністр.

Доповнення

30 вересня путін затвердив анексію захоплених регіонів півдня й сходу України.

Президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО, після якого оголосив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…