Головна Новости Власник квартири на Софіївській, 1/2 відновить конструкцію даху та здійснить ремонтні роботи в будинку

Власник квартири на Софіївській, 1/2 відновить конструкцію даху та здійснить ремонтні роботи в будинку

0

Власник квартири на вул. Софіївській, 1/2, який намагався звести надбудову, відновить конструкцію даху та здійснить ремонтні роботи в будинку. Про це під час прес-брифінгу повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

Він нагадав, що 18 жовтня незаконну надбудову демонтували міські служби, а 11 листопада з’явилася інформація про те, що власник нібито поновив її зведення.

Як повідомив голова Шевченківської РДА Олег Гаряга, за адресою виїжджали представники керуючої компанії, інспектори з благоустрою Шевченківського району. Вони отримали заяву від власника, у якій йшлося про обсяг робіт, який власник має здійснити власним коштом. Зокрема: відновлювальні роботи даху приміщення, яке йому належить, відновлення кладки стіни технічного поверху, гідротеплоізоляцію, організацію скатної покрівлі з ремонтом під’їзду з внутрішньої сторони двору будинку, ремонт та утеплення покрівлі над приміщеннями першого та другого під’їздів.

«Власник визнав, що створив дискомфорт для киян та Шевченківського району. І ми домовилися, що він не просто відновить покрівлю, а й відремонтує ліфти, зробить реконструкцію архітектурних елементів, наведе лад на внутрішній прибудинковій території будинку», – розповів Максим Бахматов.

Представник власника помешкання запевнив, що наразі не ведуться та не плануються роботи зі зведення надбудови.

«У п’ятницю, враховуючи погодні умови, мешканці почали скаржитися на протікання даху. Ми прийняли рішення про відновлення покрівлі, підняли будівельні матеріали та почати роботи з відновлення покрівлі. Але виникло непорозуміння з представниками влади, яке учора було усунуто під час зустрічі. Ми повернемо первісний стан конструкції, також плануємо здійснити ремонт у будинку», – пояснив адвокат Дмитро Набугорнов.

Голова Шевченківської РДА додав, що у зв’язку із ситуацією дві особи отримали догани: 25 жовтня – начальник ЖЕДу, 13 листопада – інспектор благоустрою Шевченківського району. Крім того, Шевченківським управління поліції до ЄРДР були внесені відомості по факту проведення будівельних робіт, без передбаченого законом дозволу (ст. 356 «Самоправство» Кримінального кодексу України).

Варто зазначити, що у разі виявлення порушень та проведення робіт з будівництва незаконної надбудови, а не відновлення конструкції даху, місто готуватиме відповідні звернення до правоохоронних органів.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…