Головна Новости Віталій Кличко: «Міські пляжі вже відкриті для купання»

Віталій Кличко: «Міські пляжі вже відкриті для купання»

0

Київські пляжі вже відкрили для купання – після висновків Держпродспоживслужби. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Міські пляжі відкрили для купання. Цього року паспорти готовності отримали 12 пляжів та 20 зон відпочинку без купання. Які саме – можна ознайомитися на сайті комунального підприємства «Плесо». Держпродспоживслужба провела лабораторні дослідження води. Перевірили і якість питної води у фонтанчиках на пляжах», – сказав Віталій Кличко.

Мер нагадав, що за останні кілька років місто оновило 6 міських пляжів. Щоб відпочинок у Києві був на належному рівні.

Київські пляжі стають і більш доступними для людей з інвалідністю. Вже на восьми з них розміщені спеціальні крісла-амфібії. А персонал знає, як допомагати громадянам з інвалідністю.

На кожному сертифікованому пляжі працюють рятувальні пости.

«Пам’ятаєте, минулого року говорили, що місто завозить пісок із Багам? І багато людей повірили. Це добре, що пісок із Дніпра так виглядає! На пляжах столиці його просіюють за допомогою спеціальних машин, які закупило місто», – зазначив Віталій Кличко.

Мер наголосив, що відкриття пляжів – це черговий тест на свідомість для киян.

«Коронавірус нікуди не подівся. І на пляжах теж треба дотримуватись елементарних правил безпеки – соціальна дистанція, санітайзери», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що цього року зросла кількість київських пляжів, що отримали міжнародну відзнаку «Блакитний прапор». Це значить, що вони відповідають більш як 30-ти критеріям якості і безпеки. Учора такий «Блакитний прапор» підняли на пляжі «Троєщина».

Віталій Кличко також показав відео про те, як виглядає оновлений пляж «Троєщина». Крім пляжу «Троєщина» відзнаку «Блакитний прапор» отримали ще 7 міських пляжів.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…