Головна News В Еквадорі третє політичне вбивство за кілька днів до виборів

В Еквадорі третє політичне вбивство за кілька днів до виборів

0

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Місцевого лідера еквадорського політичного руху “Громадянська революція” в провінції Есмеральдас Педро Бріонеса застрелили біля власного будинку в понеділок, 14 серпня. Про це повідомляє УНН з посланням на AFP.

Деталі

Факт вбивства Педро Бріонеса, місцевого лідера “Революції Сьюдадана”, підтвердила Луїза Гонсалес, одна з головних кандидатів у президенти і член тієї ж партії. Стрілянина сталася в північній провінції Есмеральдас.

«Еквадор переживає свою найкривавішу епоху. Сердечно обіймаю сім’ю колеги Педро Бріонеса, нової жертви насильства», – написала Гонсалес у Х.

Ні поліція, ні уряд одразу не підтвердили факт нападу, але еквадорські ЗМІ, посилаючись на джерело в місцевій поліції, повідомили, що Бріонес був застрелений у своєму будинку в місті Сан-Матео двома чоловіками на мотоциклі, які згодом втекли.

Подробиці вбивства поки не розголошують.

Доповнення

Вбивство Бріонеса, який був політичним лідером у місцевості Сан-Матео-де-Есмеральдас, сталося менш ніж через тиждень після того, як південноамериканську країну сколихнуло вбивство серед білого дня кандидата в президенти Фернандо Вільявісенсіо, який займав жорстку позицію щодо організованої злочинності та корупції. Вільявісенсіо був убитий наприкінці політичного мітингу в столиці країни Кіто, незважаючи на охорону, що включала поліцію та охоронців.

Ці вбивства сталися після того, як 26 липня був застрелений мер Манта, третього за величиною міста Еквадору. 38-річний Агустін Інтріаго нещодавно був переобраний на новий термін, який розпочався у травні.

Влада не надавала інформації щодо можливих мотивів вбивства Вільявісенсіо. У п’ятницю еквадорський суддя видав наказ про превентивне затримання шістьох колумбійців, які, за словами влади, підозрюються у причетності до вбивства. ФБР допомагає в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агенти ФБР приєдналися до розслідування вбивства кандидата в президенти Еквадору

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…