Головна News В Індонезії знайшли піраміду часів Льодовикового періоду

В Індонезії знайшли піраміду часів Льодовикового періоду

0

фотогалерея

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Вчені з’ясували, що доісторична споруда Гунунг-Паданг, що прихована всередині пагорба на острові Ява в Індонезії, може бути на кілька тисяч років старша за піраміди Єгипту. Зокрема, її приписують до епохи палеоліту часів Льодовикового періоду. Про це свідчить нове дослідження опубліковане в журналі Archeological Prospection, передає УНН.

Деталі

Індонезійська дослідницька група використала кілька методів, наприклад радіовуглецеве датування, буріння та наземні зонди, аби розкрити таємниці структури пагорба на острові Ява, відомого у світі як Гунунг Паданг.

Місцевою мовою “Гунунг Паданг” означає “Гора Просвітлення”. Припускають, що там проводилися релігійні ритуали. Дослідники вважають, що Гунунг-Паданг — це не природний пагорб, а пірамідальна споруда. Ядро піраміди, ймовірно, складається з точно сформованого андезиту, тобто охолодженої лави. Навколо додано шари кам’яних конструкцій.

Згідно з радіовуглецевим датуванням, найстаріша частина споруди була побудована під час останнього льодовикового періоду, десь між 25 000 і 14 000 років до н.е. Таким чином, піраміді може бути до 27 000 років.

Якщо це правда, Гунунг Паданг старший більш ніж на 20 000 за єгипетські піраміди, та на тисячі років давніший за турецький Ґопеклі Тепе, що нині вважається найстарішим храмом у світі.

Радіовуглецеве датування припускає, що багатошарова структура пагорбу могла бути продовжена в різні епохи.

Згідно з версією дослідників, перші будівельники навмисно закопали споруду під землю приблизно за 7000 років до початку н.е., і покинули її.

Наступні будівельники прийшли в Гунунг-Паданг і побудували нову частину поверх старої між 6000 і 5500 роками до нашої ери.

Остання частина піраміди, тобто кам’яні тераси, які сьогодні видно на вершині пагорба, були побудована приблизно за 2000-1100 років до н.е., — стверджує дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індонезію сколихнуло виверження вулкану https://www.unn.com.ua/uk/news/2048880-indoneziyu-skolikhnulo-viverzhennya-vulkanu

Історична знахідка

Дослідники стверджують, що знайшли докази можливої великої підземної камери всередині кургану — Гунунг Паданг. Якщо розрахунки дослідження правильні, то це унікальна спадщина, і ймовірно, найстародавніша піраміда у світі. Подальші міждисциплінарні дослідження розкриють його приховані таємниці та розкажуть більше про стародавні цивілізації, які процвітали в цьому загадковому місці, пишуть дослідники.

Невідомо, хто і навіщо побудував Гудунг Паданг. Згідно із даними дослідження, ця піраміда була побудована задовго до винаходу сільського господарства та за тисячі років до перших відомих цивілізацій.

Вчені вважають, що будівельники повинні були знати передові навички кладки ще під час останнього льодовикового періоду. Це припущення ставить під сумнів сучасне розуміння того, що людська цивілізація та будівельні технології розвивалися лише в теплий період, який почався після льодовикового періоду.

Додатково

Науковці вивчають це місце принаймні з 1980-х років.

За даними журналістів, визначення віку стародавнього пагорбу набуло в Індонезії відтінків націоналістичного завдання. У той час 34 індонезійські археологи та геологи написали Юдхойоно петицію, в якій висловили свої підозри щодо методів і мотивів дослідження команди Хілмана.

Протягом останнього року Gunung Padang привернув увагу, оскільки він був представлений у серії потокового сервісу Netflix Ancient Apocalypse. У ній британський письменник Грем Хенкок представляє свою суперечливу теорію про те, що під час Льодовикового періоду процвітала цивілізація, яка була знищена під час якогось потрясіння, ймовірно, в результаті падіння на Землю метеорита.

Багато археологів і експертів відкинули теорії Хенкока.

Наприкінці свого дослідження Хілман і його дослідницька група дякують Хенкоку за перевірку їхнього рукопису та висунення Гунунг Паданга на перший план у “Стародавньому Апокаліпсисі” .

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…