Головна News У Маріанській западині на глибині 8900 м знайшли новий вірус, він може бути найглибшим у світі

У Маріанській западині на глибині 8900 м знайшли новий вірус, він може бути найглибшим у світі

0

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Китайські науковці виявили вірус, який може бути найглибшим у світі. Вірус знайшли у відкладеннях, взятих з глибини 8900 метрів у Маріанській западині. Про це повідомляє агентство Euronews, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що результати дослідження опубліковані в журналі Microbiology Spectrum минулого тижня.

Вірус отримав назву vB_HmeY_H4907.

Схожі на нього мікроорганізми живуть у так званих «пекельних зонах» океану, це найглибші куточки Землі з надзвичайно високим тиском і повною відсутністю світла. Вони ще мало вивчені, особливо з погляду потенційної шкоди для людини.

Достовірно відомо, що новий вірус насамперед вражає морську бактерію Halomonas, яка зазвичай зустрічається в Маріанській западині та поблизу Антарктиди. Саме в цих бактеріях знайдений вірус здатний розмножуватися та виживати в екстремальних умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий телескоп WFST шукатиме наднові зірки та попереджатиме про наближення до Землі потенційно небезпечних об’єктів

Крім того, дослідження, проведені раніше, показали велику різноманітність і екологічну важливість вірусів із «пекельних зон». І хоча наразі знайдено лише два такі віруси, морські вірусологи продовжують пошуки нових форм життя в глибинах океану.

Довідка

Маріанська западина розташована поблизу Маріанських островів, її глибина становить понад 11 тисяч метрів – це найглибше місце у Світовому океані.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…