Головна News В Ірані казнили ексзаступника міністра оборони

В Ірані казнили ексзаступника міністра оборони

0

КИЇВ. 14 січня. УНН. В Ірані стратили колишнього заступника міністра оборони за звинуваченнями в шпигунстві нібито на користь Сполученого Королівства. Про це повідомляє Al Jazeera з посиланням на судовий вирок, передає УНН.

Деталі

Аліреза Акбарі, що має подвійне громадянство Британії та Ірану, був повішений після того, як його засудили “за корупцію та дії проти національної безпеки через шпигунство” нібито “на користь британської розвідки”.

У вироку Акбарі зазначено, що він був засуджений до смертної кари за “шкоду внутрішній і зовнішній безпеці країни шляхом передачі розвідданих”. Також його обвинуватили у тому, що він нібито пройшов навчання в МІ-6, створив підставні компанії, аби перешкоджати роботі іранським спецслужбам, зустрічався із представниками різних країн для передачі розвідданих, включаючи Австрію та ОАЕ, і отримав британське громадянство як нагороду за “зраду” своєї країни.

“Я приголомшений стратою британсько-іранського громадянина Ірану Алірези Акбарі в Ірані. Це був безсердечний і боягузливий вчинок, здійснений варварським режимом, який не поважає права людини свого народу. Мої думки з друзями та родиною Алірези”, – відреагував прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у Twitter.

Нагадаємо

Іран почав страти учасників протестів, спровокованих смертю Махси Аміні.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…