Головна News Новим головою МЗС Британії став експрем’єр Кемерон: в одній з перших заяв він згадав про Україну

Новим головою МЗС Британії став експрем’єр Кемерон: в одній з перших заяв він згадав про Україну

0

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Новим міністром закордонних справ Великої Британії став Девід Кемерон, який раніше осолював британський уряд, повідомили в офісі прем’єр-міністра країни. Кемерон в одній з перших заяв з приводу нової посади вказав, що наразі світ зіткнувся з багатьма викликами, включаючи війну в Україні та кризу на Близькому Сході, і в цей час як ніколи важливо було підтримати союзників, передає УНН.

Цитата

“Високоповажний Девід Кемерон призначений державним секретарем у закордонних справах, справах співдружності націй та розвитку”, – повідомили в британському уряді у соцмережі X.

Деталі

Девід Кемерон у соцмережі X вказав, що “прем’єр-міністр попросив мене стати його міністром закордонних справ і я з радістю погодився”.

“Ми зіткнулися з величезним набором міжнародних викликів, включаючи війну в Україні та кризу на Близькому Сході. У цей час глибоких глобальних змін для цієї країни рідко було важливіше підтримки наших союзників, зміцнення нашого партнерства та того, аби переконатися, що наш голос почутий”, – зазначив новий голова МЗС Британії.

Кемерон вказав, що хоч був “поза передовою політикою” протягом останніх семи років, він сподівається, що його досвід – як лідера консерваторів протягом одинадцяти років та прем’єр-міністра протягом шести років – допоможе йому “допомогти прем’єр-міністру впоратися з цими життєво важливими викликами”.

Він наголосив, що “робота із забезпечення стабільності та безпеки на світовій арені важлива та прямо відповідає нашим національним інтересам”. “Міжнародна безпека є життєво важливою для нашої внутрішньої безпеки”, – зауважив Кемерон.

“Хоча я, можливо, не згоден із деякими окремими рішеннями, мені ясно, що Ріші Сунак – сильний і здібний прем’єр-міністр, який демонструє зразкове лідерство у скрутний час. Я хочу допомогти йому забезпечити безпеку та процвітання, яких потребує наша країна, і бути частиною найсильнішої можливої команди, яка служить Сполученому Королівству та яку можна буде представити країні під час загальних виборів”, – вказав він.

При цьому Кемерон відзначив роботу на отриманій посаді голови МЗС свого попередника Джеймса Клеверлі, “з яким я з нетерпінням чекаю на можливість попрацювати на його життєво важливій новій посаді”.

Раніше

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провів перестановки в уряді. Звільнив з посади міністерку внутрішніх справ Суеллу Браверман. На цю посаду призначив міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…