Головна News Голова Центробанку Словаччини заявив, що не піде у відставку попри звинувачення у хабарництві

Голова Центробанку Словаччини заявив, що не піде у відставку попри звинувачення у хабарництві

0

КИЇВ. 4 липня. УНН. Голова Центрального банку Словаччини, член комітету Європейського Центробанку, який визначає монетарну політику для 20 країн, Петро Казімір заявив, що не піде у відставку попри висунуті проти нього звинувачення у хабарництві. Про це пише УНН, посилаючись на Associated Press.

Цитата

“Я ніколи не піду у відставку. І знаєте чому? Тому що я не зробив нічого поганого”, – сказав Казімір журналістам після початку процесу в понеділок у суді міста Пезінок поблизу столиці Братислави.

Деталі

Посадовця звинувачують у видачі хабаря у розмірі 48 тисяч євро голові податкової служби країни у зв’язку з податковою перевіркою кількох приватних компаній. Якщо його визнають винним, йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. Коли може бути винесено вирок, поки не відомо.

Зазначається, що справа стосується того часу, коли Казімір обіймав посаду міністра фінансів в уряді прем’єр-міністра Роберта Фіцо з 2012 по 2019 рік. Він був членом партії Фіцо “Smer-Social Democracy” до роботи в центральному банку. У 2022-му, нагадує видання, партія програла загальні вибори, і її замінив коаліційний уряд, партії якого проводили антикорупційну кампанію.

Після приходу до влади нового уряду ряд високопосадовців, поліцейських, суддів, прокурорів, політиків і бізнесменів були звинувачені в корупції та інших злочинах. Казімір є першим міністром уряду Фіцо, який постав перед судом.

Нагадаємо

Вища прокуратура Словаччини заявила, що висунула звинувачення ексміністру юстиції та колишньому голові Верховного суду Стефану Харабіну у зв’язку з публікацією у Facebook, яка вихваляє вторгнення росії в Україну.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…