Головна News Ердоган натякнув, що Туреччина не готова схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО – ЗМІ

Ердоган натякнув, що Туреччина не готова схвалити заявку Швеції на вступ до НАТО – ЗМІ

0

КИЇВ. 4 липня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган дав зрозуміти, що Анкара не готова ратифікувати членство Швеції в НАТО, заявивши, що Стокгольм має ретельніше працювати над “домашнім завданням”. Про це повідомляє Голос Америки, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Туреччини звинувачує Швецію у “надто м’якому ставленні до антиісламських проявів і груп, у яких вона вбачає загрозу своїй безпеці”.

До них, зокрема, належать воєнізовані курдські угруповання, які вже кілька десятиліть ведуть смертоносну повстанську діяльність у Туреччині.

Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи після засідання кабінету, засудив акцію протесту зі спаленням Корану, яка сталася у Швеції минулого тижня, назвавши її злочином на ґрунті ненависті до мусульман.

Цитата

“Ми чітко дали зрозуміти, що рішуча боротьба з терористичними організаціями та ісламофобія – це наша “червона лінія”. Усі повинні прийняти, що дружба Туреччини не може бути завойована шляхом підтримки тероризму або створення умов для терористів”, – сказав Ердоган.

Нагадаємо

Шведська поліція заявила, що надала дозвіл на акцію протесту, організатор якої спланує спалити Коран біля головної мечеті Стокгольму.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…