Головна News Голова Європарламенту постановила зняти недоторканність з деяких євродепутатів

Голова Європарламенту постановила зняти недоторканність з деяких євродепутатів

0

КИЇВ. 3 січня. УНН. Глава Європейського парламенту Роберта Метсола запустила “термінову процедуру” зняття недоторканності з двох неназваних євродепутатів на тлі корупційного скандалу, пов’язаного з Катаром.

Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Цей законопроект став першим у порядку денному після того, як президент Європейського парламенту Роберта Мецола назвала його пріоритетом.

Мецола звернулася до всіх служб і комітетів з проханням надати цій процедурі пріоритет з метою її завершення до 13 лютого.

«З першого моменту Європейський парламент зробив усе, що в його силах, щоб допомогти в розслідуванні, і ми продовжуватимемо гарантувати, що безкарності не буде», — сказала Мецола.

У парламенті не називають імен депутатів.

Розвиток у понеділок стався після запиту бельгійської влади, яка веде розслідування навколо скандалу з підкупами між ЄС і Катаром.

Нагадаємо

У грудні бельгійська поліція провела ряд рейдів на адреси євродепутатів, колишніх євродепутатів і лобістів, під час яких було виявлено 1,5 мільйона євро (1,6 мільйона доларів) готівкою.

Є підозри, що ці гроші були пов’язані з імовірним хабарництвом в Європейському парламенті на користь Катару, який заперечує свою роль у будь-яких протиправних діях.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…