Головна News ОАЕ обмежить реекспорт до рф товарів подвійного призначення, які використовуються у війні проти України

ОАЕ обмежить реекспорт до рф товарів подвійного призначення, які використовуються у війні проти України

0

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Представник Європейського Союзу повідомив державам-членам, що Об’єднані Арабські Емірати погодилися обмежити реекспорт до росії чутливих товарів (товарів подвійного призначення), які використовуються у військових цілях проти України. Про це УНН повідомляє з посиланням на Вloomberg.

Деталі

Агентство повідомляє, що Європейська комісія поінформувала послів ЄС про розвиток ситуації на цьому тижні. Також повідомляється, що Туреччина розглядає аналогічний захід.

Ці кроки охоплюватимуть прямий реекспорт та означатимуть перемогу союзників України, які намагаються перекрити потік військових товарів до росії.

В останні місяці ЄС активізував зусилля щодо забезпечення дотримання своїх торгових санкцій, приділяючи особливу увагу припиненню можливості кремля отримати високопріоритетний список товарів, що охоплює десятки технологій та компонентів, які використовуються у зброї, знайденій в Україні.

Як повідомлялося раніше, експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз неодноразово виявляли іноземну мікроелектроніку та технічні компоненти у російській зброї, яка використовується проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без імпортної електроніки російські ракети непридатні для використання – Рувін

Раніше експерти КНДІСЕ вже встановили, що компоненти іранських «шахедів», які російські військові злочинці використовують для ударів по Україні, походять з 36 країн світу. Більшість компонентів електроніки вироблені на підприємствах США, Японії та країн Європи.

«Іран (як країну походження комплектуючих – ред.) ми змогли виявити лише на двигуні й на його складових. Тим паче, що більша частина двигуна, знову-таки, європейська», – зазначили експерти.

Також у досліджених дронах є й російські елементи. Але фахівці, які повністю відновили компонувальну та функціональну схеми БПЛА, зазначили, що деталі з рф становлять не більше ніж 15% від загальної кількості компонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від сучасної мікроелектроніки до монтажної піни – Рувін про еволюцію «шахедів»

Економічні аналітики переконані, що росія користується заплутаними торговельними шляхами та можливістю завозити підсанкційні товари, зокрема і мікросхеми, через треті країни. Це дає можливість оминати експортний контроль, під який, зокрема, потраплять напівпровідникові технології. Але росія завозить їх через Китай, Туреччину, ОАЕ та інші країни. Як правило, партія товару, який зрештою потрапляє до росії, може бути продана і перепродана кілька разів, часто через легальні компанії, перш ніж врешті потрапити до нейтральної країни-посередника. Дані свідчать про те, що Китай на сьогодні є найбільшим експортером до росії мікрочипів та інших технологій, які використовуються у критично важливих предметах озброєння.

У червні 2023 року Європейський Союз ухвалив новий пакет санкцій, який включає інструмент протидії обходу, щоб обмежити “продаж, постачання, передачу або експорт” певних санкційних товарів і технологій до певних третіх країн, які виступають посередниками для росії. А у серпні 2023 року Україна передала країнам G7 доповідь, яка базується на дослідження компонентів озброєння, яким рф атакує Україну.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…