Головна News Голову служби кібербезпеки Німеччини звільнили після повідомлень про можливі зв’язки із росією

Голову служби кібербезпеки Німеччини звільнили після повідомлень про можливі зв’язки із росією

0

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Голову агентства кібербезпеки Німеччини було звільнено через можливі зв’язки з росією, пише УНН з посиланням на Der Spiegel.

Деталі

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер звільнила Арне Шенбома, голову Федерального управління інформаційної безпеки (BSI) від своїх обов’язків.

Шенбом очолював BSI із лютого 2016 року.

Deutsche Welle припускає, що рішення про звільнення Арне Шенбома було ухвалено після виходу на телеканалі ZDF розслідування, згідно з яким чиновник підтримував тісні зв’язки з асоціацією “Рада з кібербезпеки Німеччини” (Cyber-Sicherheitsrat Deutschland), можливо, пов’язаною з російськими спецслужбами.

Зокрема, як стверджується в розслідуванні ZDF, берлінська фірма Protelion GmbH, що входить в асоціацію, до кінця березня працювала під назвою Infotecs GmbH і була “дочкою” російської компанії ІнфоТеКС (“Інформаційні технології та комунікаційні системи”) – розробником обладнання для захисту інформації, заснованої колишнім співробітником КДБ Андрієм Чапчаєвим.

“Рада з кібербезпеки” відкинула ці звинувачення, назвавши їх абсурдними і заявивши, що завжди займала політично нейтральну позицію.

Крім звільнення щодо Шенбома розпочато дисциплінарне розслідування. Чиновник повідомив, що сам попросив порушити розслідування проти себе, щоб прояснити ситуацію зі звинуваченнями у посадовій невідповідності та отримати відкриту та офіційну оцінку своєї діяльності.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…