Головна News Північна Корея обстріляла артилерійськими снарядами кордон з Південною Кореєю

Північна Корея обстріляла артилерійськими снарядами кордон з Південною Кореєю

0

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Північна Корея обстріляла артилерійськими снарядами свій морський кордон з Південною Кореєю пізно ввечері у вівторок, наступного дня після того, як Південь розпочав щорічні військові навчання, щоб краще впоратися з провокаціями КНДР, інформує УНН.

Деталі

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив у заяві, що Північна Корея випустила близько 100 снарядів біля західного узбережжя та 150 снарядів біля східного узбережжя. У ній також йдеться про те, що південнокорейські військові кілька разів транслювали повідомлення з проханням до Північної Кореї припинити стрілянину. Повідомлень про зіткнення між суперниками не надходило.

Військові Південної Кореї заявили, що снаряди впали не в територіальних водах Південної Кореї, а в морських буферних зонах, створених двома Кореями відповідно до міжкорейської угоди 2018 року, спрямованої на зниження ворожості лінії фронту.

Це вдруге, коли Північна Корея обстріляла буферні зони минулої п’ятниці, коли вона випустила туди сотні снарядів, що є найсерйознішим прямим порушенням угоди 2018 року.

Військові Південної Кореї заявили, що Північна Корея має припинити провокації, що підривають мир та стабільність на Корейському півострові. Там додали, що Сеул підвищує свою готовність та уважно стежить за діями Північної Кореї у координації зі Сполученими Штатами.

Доповнення

В останні тижні Північна Корея провела серію ракетних та артилерійських пусків, що, на думку деяких експертів, є спробою розширити свій арсенал озброєнь та посилити вплив у майбутніх переговорах зі своїми суперниками.

Минулої п’ятниці Північна Корея провела випробувальний пуск балістичної ракети малої дальності біля свого східного узбережжя разом із артилерійськими пусками. Запуск ракети став 15-м для Північної Кореї з тих пір, як 25 вересня вона відновила випробування.

Минулого тижня Північна Корея заявила, що її недавні ракетні випробування були імітацією ядерних ударів по об’єктах Південної Кореї та США у відповідь на їхні “небезпечні” військові навчання за участю американського авіаносця.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…