Головна News Дослідники виявили в Північному морі церкву легендарного затонулого міста Рунгхольт

Дослідники виявили в Північному морі церкву легендарного затонулого міста Рунгхольт

0

КИЇВ. 26 травня. УНН. Археологи виявили на узбережжі Північного моря фундамент церкви Рунгхольта та рештки кількох жителів цього середньовічного торгового мегаполісу. Він був потоплений потужним штормом у 1362. Зараз це територія Німеччини. Церква, ймовірно розташовувалась в центрі міста, припускають фахівці, пише УНН з посиланням на BILD. 

Деталі

Археологам вдалося виявити на узбережжі Північного моря рештки кількох жителів і церкви Рунгхольта – фундамент будівлі розміром 40 на 15 метрів зберігся. Дослідники припускають, що церква під час існування міста була його центром, а сам Рунгхольт, імовірно, мав велике торговельне значення в Середні віки.

За словами фахівців, частини виявлених міських будівель серйозно постраждали за минулі 600 років – деякі будівлі вітер і хвилі знищили практично повністю.

Рунгхольт знаходився на захід від сучасного німецького міста Кіль. Історики вважають, що 16 січня 1362 року під час сильного шторму Рунгхольт накрили потужні хвилі. У місті прорвало греблю – тоді разом із Рунгхольтом зникли ще 14 поселень, тисячі людей загинули. До повені місто можна було назвати середньовічним мегаполісом: у ньому було до 500 будинків, у яких мешкало близько трьох тисяч людей.

“Жителі Рунгхольта жили переважно за рахунок торгівлі сіллю і бурштином. Вони підтримували зв’язки з іншими містами, аж до Іспанії, де в той час правили маври. Рунгхольт був барвистим і процвітаючим поселенням з гаванню. Там жили рибалки, фермери, торговці, ковалі та навіть священнослужителі, бо там була церква”, – пояснює історикиня Таня Херман.

Вона підкреслює, що в записах данського короля Вальдемара II зафіксовано, що жителі Рунгхольта були одними з найбільших платників податків у регіоні – у сукупності вони віддавали близько 20% усього срібла, яке король збирав зі своїх підданих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єгипті виявлено тунель, що може вести до гробниці Клеопатри

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…