Головна Новости Дотримання режиму самоізоляції контролюється телефоном, також до самоізольованої особи можуть приїхати з перевіркою

Дотримання режиму самоізоляції контролюється телефоном, також до самоізольованої особи можуть приїхати з перевіркою

0

У Києві функціонує Моніторинговий центр контролю за дотриманням самоізоляції хворими в легкій формі, що лікуються вдома та контактерами з хворими. А також – правил обсервації людьми, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19.
Про це розповів радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

За його словами, у базі даних Центру, станом на 2 квітня, є близько 37 тис. осіб.

Це люди, які перетнули кордон, починаючи з 11 березня; особи, які захворіли на COVID-19 та ті, з ким контактували хворі.

«Телефоном спочатку виявляються контактери осіб, які мать коронавірусну хворобу. Цих контактерів попереджають про необхідність самоізоляції. Щодо інших осіб, окрім попередження про необхідність самоізоляції, також визначається, наскільки їм потрібна чи не потрібна допомога», – роз’яснив Володимир Бондаренко.

За його словами, контроль за дотриманням режиму самоізоляції буде здійснюватися кількома шляхами.

«Перший шлях – телефонний контакт. Але людина має розуміти, що окрім телефонного дзвінка, до неї можуть приїхати додому та перевірити, наскільки вона дотримується режиму самоізоляції. До людини можуть приїхати як представники Національної поліції, так і представники, наприклад, житлово-експлуатаційних організацій, або лікарі первинної ланки», – розповів Володимир Бондаренко.

Він нагадав, що штраф за недотримання режиму самоізоляції на сьогодні доволі значний. Нижня межа штрафних санкцій – 17 тис. грн.

Станом на 1 квітня співробітниками Національної поліції складено 62 протоколи за порушення режиму обсервації та самоізоляції.

Міська влада нагадує киянам про необхідність дотримуватися дотримуватися низки рекомендацій, що допоможуть зберегти здоров’я та життя людей. Зокрема, не виходити з дому без нагальної потреби. Обмежувальні заходи, які введені на території міста, не будуть ефективними, якщо не дослуховуватися до простої поради: #ЗалишайсяВдома

Відеокоментарі щодо роботи сільськогосподарських ярмарків та ринків, а також перукарень та салонів краси, обмежувальних протиепідемічних заходів у столиці можна переглянути на YouTube каналі КМДА.

Джерело

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…