Головна Новости Експерти працюють над подоланням кризи та підтримкою бізнесу в столиці

Експерти працюють над подоланням кризи та підтримкою бізнесу в столиці

0

Відбулося друге засідання групи експертів-економістів, що працює над планами подолання кризи, спричиненої пандемією, та підтримки і розвитку бізнесу в столиці. Про це Віталій Кличко написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, разом із експертами, представниками бізнесу влада міста визначила кілька найважливіших напрямів подальшої спільної роботи.

«Перший – оперативний – стосується підготовки до нового начального року в столичних школах. Звісно, місто вже зробило багато для того, аби учні сіли за парти 1 вересня. Та щоб мінімізувати ризик захворюваності серед школярів і педагогів. Експерти надали ще кілька слушних пропозицій, які ми разом опрацюємо і будемо реалізовувати», – повідомив Віталій Кличко.

Другим, теж важливим, напрямом визначили оптимізацію роботи комунальних підприємств столиці. А також – приватизацію окремих об’єктів, що дасть змогу залучити кошти в бюджет міста.

«Обговорили з експертами і кілька рішень щодо стимулювання роботи малого та середнього бізнесу під час обмежень. Хочу зауважити, що в цьому напрямі місто вже зробило чимало. Ми ухвалили рішення про символічну сплату пайової участі в 1 гривню для літніх та сезонних майданчиків кафе та ресторанів. А також – для бізнесу, що працює у засобах пересувної та сезонної торгівлі. Нещодавно Київрада ухвалила ще одне важливе рішення. До 31 грудня місто компенсуватиме підприємцям 99 відсотків від суми процентів за кредитними договорами. Тими, що укладені, або будуть укладені з банками-партнерами чи уповноваженими банками. Тобто бізнес столиці до кінця 2020 року зможе кредитуватись під 0,1 відсотка річних», – наголосив Віталій Кличко.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…