Головна News Зсув ґрунту на курорті в Грузії: кількість жертв зросла до 11 осіб, 35 – зникли безвісти

Зсув ґрунту на курорті в Грузії: кількість жертв зросла до 11 осіб, 35 – зникли безвісти

0

фотогалерея

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Кількість загиблих унаслідок сходження зсуву ґрунту на гірському курорті Шові в Грузії збільшилася до 11 осіб. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Грузії Зураб Азарашвілі, пише УНН з посиланням на грузинські ЗМІ.

Деталі

В наслідок зсуву ґрунту, який трапився вдень третього серпня, загинуло 11 людей, повідомив міністр охорони здоров’я Грузії Зураб Азарашвілі. За заявою міністра регіонального розвитку та інфраструктури Іраклія Карселадзе, до цього часу в зоні стихії не вдається зв’язатися з 35 людьми.

Прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав ситуацію “дуже серйозною”. Водночас він заявив, що допомоги від сусідніх країн не потрібно. За його словами, кілька сотень рятувальників роблять усе, що можливо в ситуації, що склалася.

Додамо

У зоні стихійного лиха в муніципалітеті Оні вже другу добу безперервно триває пошуково-рятувальна операція, до якої залучено близько 400 пожежників-рятувальників і співробітників різних підрозділів МВС. Сьогодні з 06:00 до рятувальних заходів було залучено два вертольоти прикордонної служби.

Наразі із зони стихійного лиха в безпечне місце перевезено ще 140 осіб.

Пізно вночі в зону стихії прибула додаткова група рятувальників, на місці мобілізовано спецтехніку і важку техніку. У селі Глола муніципалітету Оні організовано мобільний штаб Служби з управління надзвичайними ситуаціями. У Шові у зв’язку з подією задіяна гаряча лінія.

Надзвичайний штаб через добу після зсуву ґрунту в Шові ухвалив рішення залучити для допомоги армію.

«Ми почнемо мобілізацію через кілька годин. У нас є відповідна техніка, з якою вони прибудуть, у нас є спеціальні мости, якими ми скористаємося в разі потреби”, – сказав міністр оборони Джуаншер Бурчуладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На курорті в Грузії стався зсув грунту: у зоні лиха заблоковані десятки людей

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…