Головна News Зсув ґрунту на курорті в Грузії: у країні оголосять 7 серпня днем жалоби за загиблими

Зсув ґрунту на курорті в Грузії: у країні оголосять 7 серпня днем жалоби за загиблими

0

КИЇВ. 4 серпня. УНН. У понеділок, 7 серпня, у Грузії буде оголошено день жалоби за загиблими у курортному селищі Шові, де вдень третього серпня стався зсув ґрунту. Про це повідомляє УНН, посилаючись на “Эхо Кавказа”.

Деталі

Про те, що 7 серпня у Грузії оголосять день жалоби повідомив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі. Він відвідав зону лиха, де напередодні зійшов зсув. Як пише видання, міжнародні партнери Грузії висловили свою солідарність у зв’язку з подіями, що сталися внаслідок зсуву ґрунту. Глави урядів, міністри, дипломати висловили співчуття сім’ям загиблих.

“З глибоким сумом приносимо співчуття сім’ям та друзям загиблих у Шові і молимося за своєчасне знаходження зниклих безвісти. У ці важкі хвилини надихає самовідданість рятувальників та єдність грузинського народу, повне бажання щиро підтримати перед трагедією”, – йдеться в заяві посольства США в Грузії.

Своєю чергою, представництво ЄС зазначило: “Представництво Євросоюзу в Грузії висловлює щирі співчуття рідним та близьким тих, хто трагічно загинув внаслідок руйнівного зсуву в Шові. Делегація ЄС уважно стежить за продовжуючими рятувальними операціями, що проводяться відповідними агентствами, медиками та людьми, і сподівається, що всі, хто залишився і зник безвісти в зоні лиха, зможуть благополучно повернутися до своїх будинків”.

Також свої співчуття висловили програма розвитку ООН у Грузії, посольства Туреччини, України, Німеччини, Ізраїлю в Грузії, а також МЗС Естонії, Литви, Азербайджану і прем’єр-міністр та очільник МЗС Вірменії Нікол Пашинян та Арарат Мірзоян.

Нагадаємо

Міністр охорони здоров’я Грузії Зураб Азарашвілі повідомив, що кількість загиблих унаслідок сходження зсуву ґрунту на гірському курорті Шові в Грузії збільшилася до 11 осіб.

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…