Головна Новости Кличко пояснив, чому на Хрещатику замінили каштани

Кличко пояснив, чому на Хрещатику замінили каштани

0

За словами мера, ялівці на Хрещатику висадили тимчасово перед реконструкцією вулиці

Міський голова Києва Віталій Кличко пояснив, чому на Хрещатику замість каштанів посадили кущі з ялівцем. Про це Кличко розповів під час онлайн прес-конференції 25 травня.

Мер пожартував, що ЗМІ «роблять з ялівця слона» і насправді кущі на Хрещатику висадили тимчасово до капітальної реконструкції вулиці. Реконструкцію Хрещатика заплановано на наступний рік.

«Днями вздовж частини Хрещатика висадили ялівець – там, де на цей момент не було дерев. Підкреслю: таке рішення є тимчасовим. Наступного року ми плануємо реконструкцію Хрещатика. Її не робили багато років, тільки оновлювали асфальт. Тому цього року висаджувати великомірні дерева не мало сенсу. А ялівець перед початком ремонту пересадять у парки та сквери міста. Ми враховуємо попередній досвід. Бо під час масштабної реконструкції Хрещатика у 1998 році звузили широку бульварну частину вулиці. І каштани опинилися впритул до дороги», — підкреслив мер.

з відкритих джерел

Ялівці також менш вибагливі, ніж каштани. А на Хрещатику великий трафік і висока загазованість повітря. Суміш, якою посипають дороги взимку, також негативно впливає на дерева, вони слабнуть і «хворіють». Щоб уникнути цього, під час реконструкції розширять бульварну зелену зону, облаштують стаціонарну систему поливання, лунки дерев буде захищено від потрапляння реагентів.

«Тобто ми створимо умови, щоб у кожній лунці — а їх від Бессарабської до Європейської площі 249 – росли, а не чахли дерева. Звичайно, каштани — символ Києва. Вони ростуть у парках та скверах, на міських бульварах і вулицях. Ростимуть каштани і на Хрещатику. Будемо шукати витривалі сорти. Каштани будуть! Тому прошу не робити з ялівця слона. Ялівець теж не треба зневажати, але його з Хрещатика наступного року пересадять. А от каштани пересаджувати не рекомендують. Тому перед реконструкцією їх поки й не висаджували на головній вулиці», — наголосив Кличко.

Нагадаємо, нещодавно на Хрещатику в Києві замість традиційних каштанів, символу міста, висадили кущі ялівцю.

https://shev.org.ua/ne-robit-z-yalivtsya-slona-klichko-poyasniv-chomu-na-hreshhatiku-zaminili-kashtani/
Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…