Головна News Комета розміром із місто, що прямує до Землі, “відрощує роги” після потужного виверження вулкана

Комета розміром із місто, що прямує до Землі, “відрощує роги” після потужного виверження вулкана

0

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Комета, що вибухає, відома як 12P/Pons-Brooks, зараз наближається до найближчої до Землі точки під час своєї 71-річної орбіти через Сонячну систему, пише Space, передає УНН.

Деталі

Незвичайна вулканічна комета, що летить до Сонця, “відростила роги” після вибуху, внаслідок чого вона сяє, як маленька зірка, і виливає надхолодну “магму” у космос. Це перше виверження за 70 років, з моменту, коли ця комета була помічена.

Комета, названа 12P/Pons-Brooks (12P), є кріовулканічною кометою. Як і всі інші комети, крижаний об’єкт складається з твердого ядра, заповненого сумішшю льоду, пилу і газу, і оточений нечіткою хмарою газу, яка називається комою, яка просочується з надр комети. Але, на відміну від більшості інших комет, газу і льоду усередині ядра 12P накопичилось так багато, що небесний об’єкт вибухає, викидаючи свої морозні кишки, відомі як кріомагма, через великі тріщини в оболонці ядра, пише Space.

20 липня кілька астрономів виявили великий спалах комети, яка раптово стала приблизно в 100 разів яскравішою, ніж зазвичай. Це збільшення яскравості відбулося, коли кома комети раптово наповнилася кристалами газу та льоду, випущеними з надр комети, що дозволило їй відбивати більше сонячного світла назад на Землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астрономи виявили невідомий космічний об’єкт, що вже понад 30 років подає нетипові радіосигнали

Коментарі закриті

Рекомендуємо

Стефанчук запросив нову Маршалку польского Сенату Кідаву-Блоньську в Україну

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав…